fbpx

In ce loc de pe Marte va amartiza sonda celor de la NASA

In ce loc de pe Marte va amartiza sonda celor de la NASA

S-a ales locul de amartizare a viitoarei sonde Mars 2020 a NASA pentru Marte. Acesta este un sit geologic bogat si are o lungime de 45 de kilometri.

NASA va trimite o alta sonda pe Marte in 2020, iar agentia spatiala a confirmat acum ceva timp unde va amartiza aceasta. Un anumit loc a fost ales ca loc de amartizare pentru sonda Mars 2020.

Locul de amartizare pentru sonda a fost ales dupa cinci ani de cautari in care fiecare detaliu din peste 60 de locatii diferite a fost analizat de catre echipa de misiune si de catre comunitatea stiintifica planetara.

CITESTE SI:  Asa arata prima harta geologica completa cu Luna

NASA spune ca acest loc de amartizare pentru sonda va stabili etapa pentru urmatorul deceniu al explorarii planetei Marte. Acea misiune cu sonda este urmatorul pas al explorarii planetei Marte de catre NASA.

Misiunea este programata pentru a se lansa in iulie 2020 si isi propune sa descopere semne ale unor conditii stravechi de locuire si orice viata microbiana din trecut.

De asemenea, vor fi colectate probe de piatra si sol care vor fi stocate pe suprafata planetei Marte. Agentia Spatiala Europeana si NASA studiaza concepte viitoare de misiuni pentru a prelua probele si pentru a le aduce pe Pamant.

CITESTE SI:  Roverul pe care il poti construi pentru 500 de euro

“Punctul de amartizare din Craterul Jezero ofera terenuri bogate din punct de vedere geologic, cu forme de relief vechi de pana la 3,6 miliarde de ani si ar putea raspunde la intrebari importante legate de evolutia planetara si de astrobiologie”, spune Thomas Zurbuchen de la NASA.

Craterul Jezero in care va avea loc amartizarea sondei NASA se afla pe marginea de vest a bazinului Isidis Planitia la nord de ecuatorul planetei Marte. Are o lungime de 45 de kilometri si se crede ca a fost odinioara o delta veche a raului.

CITESTE SI:  Unde s-a prabusit o racheta chinezeasca pe glob

De asemenea, se mai spune ca ar fi putut colecta si pastra vechi molecule organice si alte semne de viata microbiana din sedimentele care au intrat in craterul de pe Marte acum miliarde de ani in urma. Probabil sonda celor de la NASA care va amartiza pe Marte ne va lamuri mai mult.