In cat timp a generat Apple venituri de 53,3 miliarde de dolari

In cat timp a generat Apple venituri de 53,3 miliarde de dolari

Au fost unii care au pus la indoiala popularitatea iPhone-urilor de la Apple, in special modelelor din 2017 care, sa recunoastem, nu sunt chiar ieftine.

Acest lucru poate fi un joc periculos pe piata din ziua de azi, producatorii chinezi oferind smartphone-uri bune la jumatate din pretul lui iPhone X.

Cu toate acestea, se pare ca investitorii companiei Apple nu trebuie sa se teama, pentru ca, in rezultatele financiare ale companiei pentru trimestrul 3 al anului 2018, Apple a dezvaluit ca a reusit sa depaseasca asteptarile celor de pe Wall Street si sa genereze venituri de 53,3 de miliarde de dolari.

CITESTE SI:  Curtea Europeana: Patronii trebuie sa-i informeze pe angajati cu privire la monitorizarea emailurilor

53,3 miliarde de dolari este o suma imensa de bani si este numai pentru cel de-al treilea trimestru (care insumeaza 3 luni) al acestui an. Defalcand datele, aflam ca Apple a reusit sa vanda 41,3 milioane de iPhone-uri in trimestrul 3, ceea ce este usor mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut cand compania a vandut 41,03 milioane de iPhone-uri.

Este adevarat ca diferenta este in cel mai bun caz marginala, iar faptul ca iPhone-urile din 2017 au fost mai scumpe decat predecesoarele a ajutat la cresterea veniturilor.

CITESTE SI:  Ce pret urias avea masina distrusa de un sofer la doar o zi dupa ce a cumparat-o

Din pacate, nu se poate spune acelasi lucru si despre vanzarile de Mac-uri, Apple vanzand cu 13% mai putine Mac-uri decat anul trecut. Cu toate acestea, Apple a lansat intre timp noul iMac Pro, laptopuri MacBook Pro noi cu suport pentru 32GB de RAM si, avand in vedere ca noul MacBook Air si noul iMac ar trebui sa apara mai tarziu in acest an, speram ca lucrurile se vor imbunatati in privinta Mac-urilor.

CITESTE SI:  Unde se vor interzice facturile surpriza la telefon

Potrivit CEO-ului Apple, Tim Cook, “Suntem incantati sa raportam cel mai bun trimestru 3 al companiei dintotdeauna si al patrulea trimestru al nostru consecutiv cu crestere a veniturilor cu doua cifre. Rezultatele noastre din trimestrul 3 au fost determinate de continuarea vanzarilor puternice de iPhone-uri, servicii si dispozitive purtabile si suntem foarte incantati de produsele si serviciile pe care le avem in lucru”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *