In care versiune a Chrome creste consumul de RAM si de ce

In care versiune a Chrome creste consumul de RAM si de ce

Google a dezvaluit saptamana aceasta ca unele modificari pe care compania le-a efectuat au determinat browserul Chrome sa consume mai mult RAM. Intr-o postare pe blog, Google detaliaza ca noua caracteristica Site Isolation pentru browserul companiei versiunea Chrome 67 este cea raspunzatoare pentru consumul ridicat de RAM.

Google si-a remediat vulnerabilitatile Spectre de procesor din browserul sau Chrome in ultima versiune, dar acest lucru a determinat browserul sa consume mai mult RAM decat inainte.

Google a confirmat intr-o postare de pe blogul sau ca o caracteristica care protejeaza utilizatorii impotriva atacurilor Spectre side-channel a dus la cresterea consumului de RAM.

CITESTE SI:  OnePlus One Lite va fi modelul mai ieftin care va veni alaturi de OnePlus Two [zvon]

Caracteristica ofera protectie impotriva atacurilor care folosesc caracteristicile speculative de executie ale majoritatii procesoarelor pentru a avea acces la parti ale memoriei care nu ar trebui sa poata fi accesate.

Noua functie Site Isolation a Google a fost detaliata pentru versiunea Chrome 67. Aceasta functie este activata in mod prestabilit, asa ca utilizatorii Chrome vor observa o crestere a consumului de RAM numai dupa ce au descarcat ultima versiune a browserului.

“Exista o crestere de 10-13% a consumului de RAM in conditii si sarcini din viata de toate zilele din cauza numarului mai mare de procese”, a explicat inginerul software al Google – Charlie Reis – care a adaugat ca navigatorul companiei Google trebuie sa manevreze mai multe procese cu Site Isolation, ceea ce nu este posibil fara sacrificarea de performanta.

CITESTE SI:  Ce aplicatie Google iti permite sa-ti administrezi blogul in timp ce esti in miscare

Compania reitereaza in acea postare pe blog ca, in urma acestui update, consumul de RAM pentru browserul versiunea 67 in cadrul sistemelor de operare Chrome OS, Windows si Mac va fi crescut, dar ca nu va fi asa pentru totdeauna pentru utilizatori.

Google a mai spus ca “Echipa noastra continua sa lucreze din greu pentru a optimiza acest aspect pentru a mentine browserul Chrome rapid si sigur”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *