fbpx

Imprimante hack-uite in toata lumea. Ce li s-a cerut victimelor prin hack

Imprimante hack-uite in toata lumea. Ce li s-a cerut victimelor prin hack

Una dintre bucuriile imprimantelor moderne este faptul ca acestea pot imprima wireless. Asta inseamna ca, indiferent de dispozitivul pe care il folosesti, vei putea trimite documente si imagini de la acesta catre dispozitivul de imprimare fara sa fie nevoie sa te incurci cu cabluri si alte lucruri.

Din pacate, conectarea unei imprimante la retea inseamna, de asemenea, ca imprimanta wireless este expusa potentialelor hack-uri. Hack-urile au fost efectuate de cineva care, potrivit The Verge, a hack-uit dispozitive din intreaga lume si a imprimat mesaje prin care li se cerea oamenilor sa se aboneze la canalul de YouTube al lui PewDiePie.

CITESTE SI:  AirConsole iti permite sa joci jocuri in browser cu ajutorul smartphone-ului

Ei bine, ati putea crede ca aceasta este modalitatea lui PewDiePie de a genera publicitate. Dar avand in vedere ca hack-urile sunt ilegale, acest lucru pare putin probabil.

In schimb, se pare ca acest hack este modul prin care atacatorul a dorit sa creasca gradul de constientizare a problemelor de securitate ale imprimantelor wireless.

CITESTE SI:  Lenovo Vibe X3 a fost anuntat oficial

Se pare ca hack-ul a profitat de un port de retea deschis care poate fi gasit pe sute de mii de imprimante wireless din intreaga lume. Se spune ca aceasta este o vulnerabilitate cunoscuta, iar faptul ca aceasta a fost exploatata inseamna ca producatorii de dispozitive de imprimat wireless trebuie sa gaseasca o modalitate de a o repara.

Vorbind pentru The Verge, atacatorul a spus, “Oamenii subestimeaza cat de usor este pentru un atacator sa foloseasca o vulnerabilitate ca aceasta pentru a provoca un dezastru major. Atacatorii ar fi putut sa fure fisiere, sa instaleze programe malware, sa provoace avarii fizice imprimantelor wireless si chiar sa le foloseasca ca modalitate de patrundere in reteaua interna. Partea cea mai ingrozitoare este ca nu am luat niciodata in considerare hack-uirea imprimantelor wireless inainte, dar intregul proces de invatare, descarcare si scriere de cod nu a durat mai mult de 30 de minute”.