fbpx

Imprimanta Casio Mofrel 2.5D imita textura si culoarea pielii

Imprimanta Casio Mofrel 2.5D imita textura si culoarea pielii

Casio, cunoscuta in mod obisnuit pentru ceasuri sau camere, a venit cu o noua imprimanta si tehnologie de imprimare denumita Mofrel care produce printari color in 2.5D (2,5 dimensiuni) care imita textura si culoarea a tot felul de suprafete, de la piele pana la saltele tatami sau caramizi.

Acum, tehnologia ajuta deja proiectantii industriali sa realizeze mai rapid concepte de prototipuri, dar, in viitor, ar putea fi foarte bine folosita pentru fabricarea directa a unor produse specifice.

Cineva a atins mai multe tipuri de texturi imprimate de Casio Mofrel si spune ca acestea sunt cu totul convingatoare. Pielea si saltelele tatami erau excelente si impresionante. Relieful si perceptia vizuala sunt aproape perfecte.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Samsung Galaxy S10 e o fiara - preturi si specificatii

Cand atingi materialul, se simte in sfarsit ca este un pic plastic. Pentru ca este! Puteti compara acest lucru cu atingerea texturii alimentelor false deoarece mainile tale se asteapta la o senzatie diferita.

Cu cat materialul este mai plastic, cu atat mai real pare. Pielea se simtea uimitor de autentica, cu cusaturi si tot ce trebuie. Imprimanta Casio Mofrel este chiar capabila sa imite o piesa vestimentara Kimono pentru a examina cum va arata produsul final, inainte de a produce una reala si costisitoare.

In cele din urma, persoanei i-au fost aratate printuri Braille pentru orbi create de imprimanta Casio Mofrel, dar cu posibilitatea de a avea “desene” in 2.5D care ar fi pur si simplu imposibile cu imprimarea manuala Braille.

CITESTE SI:  Ce camere pot backup-ui imaginile in Google Photos prin WiFi

Tehnologia Casio Mofrel functioneaza dupa cum urmeaza: in primul rand, toate datele de relief sunt imprimate pe un film subtire si transparent. Portiunile negre reprezinta relieful inalt, iar zonele limpezi vor ramane netede.

Acest film va fi pus apoi pe o foaie din plastic de aproximativ 1mm grosime, iar curentul electric va incalzi suprafetele intunecate ale filmului, ceea ce duce expandarea plasticului de dedesubt.

Devine rece la atingere, iar filmul poate fi indepartat. Si gata, ai o imprimare 2.5D cu textura. In prezent, imprimanta Casio Mofrel costa 40.000 de dolari si este destinata profesionistilor in design.

CITESTE SI:  Ce camere pot fi folosite drept webcam-uri si pe macOS

Casio a spus ca unii producatori de masini folosesc deja imprimanta Casio Mofrel pentru a concepe prototipuri ale masinilor lor de urmatoare generatie. In timp, Casio spera ca productia cu volum mare va reduce pretul pana in punctul in care producatorii si consumatorii vor folosi aceasta tehnologie a Mofrel la scara mare. De exemplu, este posibila imprimarea placilor de pardoseala din plastic, daca costul ar fi de suficient de scazut.