fbpx

Impotriva carei companii tehnologice s-ar putea alatura unele state americane

Impotriva carei companii tehnologice s-ar putea alatura unele state americane

O noua stire releva faptul ca un numar de state americane s-ar putea alatura procesului antitrust initiat de Departamentul de Justitie din SUA impotriva unei anumite companii tehnologice.

Procesul antitrust intentat de Departamentul de Justitie din SUA impotriva companiei tehnologice americane Google s-ar putea sa fie stimulat. Bloomberg sustine ca o serie de state americane sunt gata sa se alature procesului.

Nu s-a dezvaluit lista, dar se crede ca Texas e unul dintre ele. Daca acestea se vor alatura sau nu va depinde de modul in care acestea reactioneaza la proces.

CITESTE SI:  Acesta e TV-ul TCL optimizat pentru jocuri

Se pare ca acestea nu au intrat in posesia reclamatiei complete impotriva companiei, iar unele ar putea fi indecise in functie de scopul procesului. Este posibil ca statele sa nu doreasca sa includa Android alaturi de ingrijorarile privind Google Search si internetul, pentru a nu largi si complica procesul, indica unii din interior.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Mercedes-Benz isi abandoneaza acumulatoarele pentru locuinte

Statele americane diferite au motive diferite de inscriere, iar participarea nu le-ar impiedica neaparat sa continue alte investigatii asupra acestei companii tehnologice. Statele americane conduse de democrati isi pot inainta propriul proces in urmatoarele luni cu privire la aspecte pe care Departamentul de Justitie nu le acopera, conform surselor.

Daca aceste state americane (si probabil altele) se alatura procesului, acesta poate fi unul dintre procesele antitrust cele mai complicate, de la procesul impotriva companiei tehnologice Microsoft din 1998 pana in zilele noastre.

CITESTE SI:  De ce Audi amana lansarea primei sale masini electrice

Acel caz impotriva companiei tehnologice Microsoft a implicat in cele din urma circa 18 state si a dus la schimbari de business pentru Microsoft. Nu e clar daca Google se va confrunta cu un rezultat similar, dar implicarea acelor state americane indica faptul ca exista o presiune imensa pentru a limita influenta companiei tehnologice Google, chiar si fara a implica Congresul american.