fbpx

iMac Retina de 21,5 inch – destul de greu de reparat

iMac Retina de 21,5 inch - destul de greu de reparat

Tocmai saptamana trecuta, Apple a anuntat ultimul membru in familia iMac, si anume pe iMac Retina de 21,5 inch care, practic, este modelul de 21,5 inch care vine cu un display cu o rezolutie 4K.

Acum, daca te gandesti sa intri in posesia computerului iMac Retina de 12,5 inch si vrei sa te tina in urmatorii ani, vei vrea sa cauti destul de bine.

Asta din cauza faptului ca, potrivit celor de la iFixit care au efectuat dezasamblarea computerului iMac Retina, computerul a primit un punctaj de 1/10, in ceea ce priveste reparabilitatea.

CITESTE SI:  VIDEO: iMac Pro de 14.000 de dolari VS un iMac de varf - care e mai rapid

Reparatia dificila este in cauza faptului ca, pentru a patrunde in interiorul lui iMac Retina, banda trebuie taiata cu uneltele potrivite si, chiar si atunci, va fi nevoie sa gasesti o alta banda ca s-o inlocuiesti pe cea taiata atunci cand ai terminat.

Acest lucru inseamna ca utilizatorul obisnuit nu va putea sa faca asta pe cont propriu. De asemenea, acestia au descoperit ca RAM-ul si procesorul au fost sudate pe placa de baza, ceea ce inseamna ca entuziastii carora le place sa mestereasca si care vor sa-si actualizeze iMac-urile de unii singuri foarte probabil nu vor reusi sa faca asta si se vor bloca, indiferent de configuratia pe care au ales-o.

CITESTE SI:  Malware-urile au evoluat! Acum te poti infecta si daca pui sageata mouse-ului pe un link

De asemenea, acestia au descoperit ca sticla si LCD-ul din iMac Retina sunt lipite impreuna, lucru care, din nou, inseamna ca inlocuirea unei parti este imposibila, avand in vedere ca practic va fi nevoie sa le inlocuiesti pe amandoua, ceea ce inseamna ca costurile de reparatie vor fi mai mari.

CITESTE SI:  Cum a fost modificat pentru trisat acest calculator de buzunar

Intr-un final, poti oricand sa-l trimiti la Apple care foarte probabil vor fi mai bine echipati decat tine pentru a repara computerul, dar daca te gandeai sa faci asta de unul singur sau sa-l trimiti la un service de reparatii tert, lucrurile ar putea deveni dificile.