fbpx
Iata de ce nu e bine sa folosesti pentru PC-ul Mac cabluri Lightning neoficiale

Iata de ce nu e bine sa folosesti pentru PC-ul Mac cabluri Lightning neoficiale

Exista motive pentru care nu ar trebui sa folosesti accesorii Apple neoficiale, cum ar fi cabluri Lightning. Conform publicatiei Motherboard, un cercetator de securitate pe nume MG a dezvoltat un astfel de accesoriu pe care nu ar trebui sa-l conectezi la PC-ul Mac.

Accesoriile oficiale ale Apple sunt destul de costisitoare, iar acesta este un motiv pentru care multi utilizatori aleg sa foloseasca accesorii mai ieftine si neoficiale care costa o fractiune din pretul celor oficiale.

CITESTE SI:  Pentru ce vulnerabilitati iOS Apple neaga severitatea

Cu toate acestea, avand in vedere potentialele nereguli de securitate si compatibilitate, exista motive bune pentru a nu folosi aceste accesorii neoficiale.

Unul dintre aceste motive, dupa cum indica publicatia Motherboard, este faptul ca unele cabluri neoficiale pot permite unui atacator sa-ti acceseze PC-ul Mac de la distanta.

Stirea detaliaza cum un cercetator de securitate pe nume MG a dezvoltat un cablu Lightning fals si neoficial care, atunci cand este conectat la PC-ul Mac, permite atacatorilor sa primeasca acces la acel PC Mac.

CITESTE SI:  Smart TV-urile acestei companii vor fi capabile de streaming de gaming

De parca situatia nu era suficient de grava, cablul Lightning pe care MG l-a dezvoltat este practic un cablu Lightning autentic cumparat de la Apple, dar care a fost modificat pentru a permite implantarea unor componente.

De asemenea, cablul Lightning buclucas vine cu un script si cu comenzi care vor permite unui atacator sa ruleze programe malitioase pe PC-ul Mac al victimei.

CITESTE SI:  Cum dovedeste Google ca cheile de securitate sunt cele mai sigure

Nu este clar daca exista sau nu vreo aparare impotriva unui astfel de atac asupra Mac, dar acest lucru evidentiaza ingrijorarea ca pana si accesoriile care par autentice ar putea fi folosite in atacuri.

De asemenea, e posibil ca aceasta metoda ar putea fi replicata pe orice cablu Lightning, autentic sau neoficial, ceea ce determina ca pericolul pentru PC-ul Mac sa fie si mai greu de detectat.

Sursa imagine: Flickr.com