fbpx

Huawei recomanda acestei tari sa anuleze interdictia asupra sa

Huawei recomanda acestei tari sa anuleze interdictia asupra sa

Un vicepresedinte al companiei Huawei din China recomanda unei anumite tari sa anuleze interdictia asupra companiei chinezesti, astfel incat retelele de telefonie mobila din acea tara sa poate folosi echipamente de telecomunicatii de la Huawei. Vicepresedintele in cauza este Victor Zhang.

Un vicepresedinte al companiei a sugerat ca Regatul Unit sa elimine interdictia asupra companiei chinezesti, in urma rezultatului alegerilor prezidentiale din SUA.

The Guardian il citeaza pe vicepresedintele Victor Zhang care ii sfatuieste pe politicienii din acea tara sa permita companiei chinezesti sa contribuie la lansarea 5G.

CITESTE SI:  Cum a fost pedepsita Oppo pentru ca a trisat cu doua smartphone-uri in teste

Zhang considera ca decizia de a plasa o interdictie asupra Huawei a fost motivata de perceptiile SUA asupra companiei si nu de cele ale Regatului Unit si ca decizia nu a fost motivata de securitate, ci de neintelegerile dintre SUA si China.

In iulie, Regatul Unit a interzis utilizarea echipamentelor Huawei in retelele sale mobile, fiind decis ca aceste achizitii sa fie ilegale in acea tara incepand cu 31 decembrie 2020.

CITESTE SI:  Ce atacatori cibernetici au ocolit 2FA, autentificarea cu doi factori

Totusi, Centrul National de Securitate Cibernetica din acea tara a declarat ca nu a observat lucruri dubioase, desi a privit intotdeauna compania chineza drept un risc.

In octombrie, un comitet de securitate al tarii a sugerat interzicerea completa a infrastructurii Huawei in 2025. SUA au sfatuit Regatul Unit sa nu foloseasca echipamente de la compania chinezeasca.

CITESTE SI:  ZTE lanseaza o declaratie oficiala cu privire la interdictia de export a Statelor Unite

Cand Marea Britanie a suspendat interdictia definitiva a companiei chinezesti mai devreme in acest an, secretarul de stat Mike Pompeo din SUA s-a decis ca e timpul pentru o reevaluare.

Cateva luni mai tarziu, Regatul Unit a hotarat o interdictie oficiala si le-a comunicat retelelor de telefonie mobila sa elimine echipamentele Huawei. Zhang a adaugat ca interdictia asupra companiei chinezesti va impiedica dezvoltarea Marii Britanii.