fbpx

Huawei nu are nevoie de clientii americani pentru a deveni un producator gigantic de smartphone-uri

Huawei nu are nevoie de clientii americani pentru a deveni un producator gigantic de smartphone-uri

Pe data de 16 octombrie, producatorul Huawei a anuntat cel mai recent smartphone al sau, Mate 10, alaturi de o versiune Porsche a aceluiasi dispozitiv. In anii anteriori, smartphone-ul Huawei a fost vazut ca o clona a lui Samsung Galaxy Note.

Dar in aceste zile, producatorul Huawei crede ca hardware-ul sau este mai mult decat capabil sa concureze cu smartphone-urile celor doi mari jucatori din lume. Probabil ca se refera la Samsung si la Apple.

Poate ca statutul sau de jucator principal nu este inradacinat, dar avand in vedere lansarile de produse batatoare la ochi si prezenta tot mai mare pe scena mondiala, dominanta producatorului Huawei este aproape inevitabila.

CITESTE SI:  De ce cercetatorii dezvolta noi baterii litium-ion care se intaresc la impact

Cresterea companiei chineze a inceput in 1987, cand compania chineza a fost fondata drept un importator de nisa de comutatoare de telefoane din Hong Kong. De atunci, compania a invatat sa-si dezvolte propriul echipament de telecomunicatii si de retea, devenind cea mai mare companie de infrastructura retelistica din lume.

In 2016, a avut un profit de 5,3 miliarde de dolari, iar afacerea cu telefoane mobile si smartphone-uri, care a inceput in 2008, este acum a treia din lume. De la telefonul voluminos U8100 din 2010,  producatorul Huawei are acum o multime de smartphone-uri Android adaptate la o mare varietate de nise.

CITESTE SI:  Serviciul de streaming Disney+ nu va mai oferi asta

Ingrijorarea principala este ca, oriunde ajunge producatorul Huawei, ochii curiosi ai Chinei il vor urma. Nu este ceva ce toata lumea doreste, pentru ca politicile natiunii privind libertatea de exprimare si identitate sunt un cosmar pentru drepturile omului.

Tara interzice discutiile legate de democratie si inchide jurnalistii care raporteaza in mod sincer despre economia incetinita a Chinei. Sa nu mai vorbim despre toate bataliile dintre China si Statele Unite care au avut loc in ultimii ani.

CITESTE SI:  Ce pret incredibil ar avea castile wireless ale OnePlus

Cu toate acestea, cresterea impresionanta a producatorului Huawei a avut loc in ciuda faptului ca compania nu a patruns cu adevarat pe piata americana profitabila. Compania este foarte optimista in aceasta privinta, cel putin in ceea ce priveste businessul de smartphone-uri al sau. Ultimele zvonuri indica ca AT&T va fi primul operator major american care va oferi un smartphone Huawei.