Huawei dezvolta un smartphone pentru aplicatii blockchain si monede virtuale

Huawei dezvolta un smartphone pentru aplicatii blockchain si monede virtuale

Huawei Technologies Ltd., al treilea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, are in vedere dezvoltarea unui telefon mobil care poate rula aplicatii bazate pe blockchain (tehnologia pe care se bazeaza monedele virtuale), potrivit unor doua persoane familiarizate cu aceste planuri.

Compania chineza cu sediul in Shenzhen, China, se afla in discutii pentru a permite sistemului de operare SIRIN OS sa ruleze aplicatii de tip blockchain alaturi de sistemul de operare Android al companiei Alphabet Inc.

CITESTE SI:  VIDEO: Niste "angajati" Apple recomanda produse Microsoft

Huawei a fost printre producatorii de smartphone-uri cu cea mai rapida crestere din ultimii ani, iar compania spune ca lucreaza la un nou smartphone care ii va atrage pe cei interesati de tehnologia aplicatiilor blockchain.

Potrivit unei noi stiri, compania dezvolta un smartphone care va putea sa ruleze aplicatii bazate pe blockchain. Bloomberg spune ca Huawei este in negocieri pentru licentierea sistemului de operare denumit SIRIN OS de la Sirin Labs.

Acesta va fi prezent pe telefon alaturi de sistemul de operare Android de baza pentru a rula aplicatii blockchain. Desi reprezentantii Huawei si Sirin au confirmat autorului stirii ca companiile s-au intalnit, acestia nu au comentat mai departe stirea.

CITESTE SI:  Google si-ar putea aduce aplicatiile pe Windows 10 Mobile

Nu este o surpriza faptul ca Huawei a apelat la Sirin Labs pentru acest proiect. S-a spus ca Huawei dezvolta un smartphone bazat pe aceasta tehnologie pentru monede virtuale la un pret de 1000 de dolari in 2017.

Sirin Labs a dezvaluit intre timp ca a primit precomenzi pentru mai mult de 25.000 de unitati. Un registru descentralizat care stocheaza anumite informatii despre tranzactii cu monede virtuale, cunoscut de obicei drept blockchain, este o tehnologie cruciala cu aplicatii diverse.

CITESTE SI:  Care ar putea fi primul smartwatch care va veni cu Bixby al Samsung

Daca Huawei lucreaza intr-adevar la un astfel de smartphone, acesta nu ar fi primul producator important de smartphone-uri care ia parte la miscarea in masa a aplicatiilor blockchain, dar ar putea juca de asemenea un rol semnificativ in aducerea acestei tehnologii pe piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *