fbpx

HTC breveteaza un bec care detecteaza cand un om cade

HTC breveteaza un bec care detecteaza cand un om cade

HTC are planuri pentru un bec care are capacitatea de a detecta un om care cade in baie. Acest dispozitiv de iluminare brevetat are o functie de detectare pentru oameni. Un om care cade in camera in care becul este pornit va activa o antena de miscare pentru a evalua mai bine daca subiectul este viu sau mort.

Una dintre ingrijorarile pe care oamenii le au in legatura cu parintii lor in varsta care traiesc singuri este ca uneori se pot intampla accidente fara ca nimeni sa stie.

CITESTE SI:  Camera de format mediu Fujifilm GFX 50S a fost anuntata oficial

De exemplu, alunecarea si caderea in baie reprezinta unul dintre cele mai frecvente accidente care au loc acasa cu oamenii si, uneori, acest lucru poate duce la agravarea situatiei daca nu este abordata.

Cu toate acestea, conform unui brevet recent descoperit, se pare ca HTC ar putea avea o idee despre cum sa rezolve problema, si anume prin crearea unui bec care are capacitatea de a detecta caderile.

CITESTE SI:  Galaxy S8 poate captura clipuri video la 1000 de cadre pe secunda [zvon]

Acesta va integra senzori, dar se va potrivi intr-un soclu standard de bec normal. Acesti senzori HTC brevetati vor fi utilizati pentru a determina daca se putea produce o cadere si chiar indica faptul ca ar putea fi suficient de smart pentru a detecta semne de viata.

Pe langa detectarea caderilor, becul brevetat ar putea fi folosit pentru a determina daca cineva a stat mult timp in baie, ceea ce poate fi un semn ca ceva nu este in regula. Acestea fiind spuse, nu este clar daca HTC are intentia de a aduce in cele din urma la realitate acest bec brevetat care detecteaza cand un om cade.

CITESTE SI:  De-asta doreste Apple iPhone-uri complet impermeabile

La urma urmei, dispozitivele conectate precum becurile nu reprezinta tocmai domeniul de activitate al HTC, dar, oricum ar fi, am vazut compania HTC operand si in afara domeniului smartphone-urilor, astfel incat, probabil, crearea de dispozitive conectate ar putea fi ceva ce compania HTC va explora in viitor.