fbpx
hp-va-achizitiona-businessul-de-imprimante-al-samsung-pentru-o-suma-mare

HP va achizitiona businessul de imprimante al Samsung pentru o suma mare

Samsung si-a anuntat vanzarea businessului de imprimante catre HP. HP spune ca vrea sa foloseasca achizitia businessului Samsung pentru a reinventa industria de copiatoare in valoare de 55 de miliarde de dolari pe care nu a mai inovat-o de zeci de ani.

Industria de imprimante este una la care nu ne gandim prea mult. Avem nevoie de imprimante, dar avand in vedere ca sarcinile lor sunt destul de specifice, cum ar fi printarea, fotocopierea sau scanarea, atata timp cat duc o treaba la bun sfarsit nu prea este nimic la care sa te gandesti atunci cand iti iei o imprimanta.

CITESTE SI:  Cu cat a fost redusa capacitatea bateriei smartphone-ului pliabil Huawei Mate X, probabil

Cu toate acestea, HP crede ca pot incerca ceva pentru a “perturba” industria. Pentru asta, acestia au anuntat ca vor achizitiona businessul companiei Samsung, care se ocupa cu echipamentele de printat, pentru 1,05 miliarde de dolari.

Potrivit conferintei de presa a companiei americane, “Copiatoarele sunt masinarii demodate si complicate cu zeci de parti inlocuibile care au service ineficient si acorduri de mentenanta. Clientii sunt deseori frustrati de numarul de vizite de care au nevoie pentru a pastra masinile de copiat in stare de functionare”.

CITESTE SI:  Xiaomi ar putea incheia un parteneriat cu Samsung pentru a produce laptopuri

Cu aceasta investitie, compania americana planuieste sa inlocuiasca copiatoarele cu “Tehnologia MFP (Superior Multifunction Printer)”.

Pe langa achizitionarea businessului de imprimante al Samsung, compania americana va achizitiona de asemenea aproximativ 6500 de patente de la Samsung.

Avand in vedere ca HP este o companie cunoscuta pentru businessul sau de imprimante, aceste patente de la Samsung vor ajuta fara indoiala la intarirea pozitiei pe piata.

CITESTE SI:  De ce Panasonic GZ2000 e cel mai bun TV din lume pentru cinefili

Potrivit HP, “Aceasta este cea mai mare achizitie legata de imprimante din istoria HP si ii accelereaza oportunitatile de crestere din segmentul copiatoarelor, ii imbogateste portofoliul de printare laser de varf pe care l-a alcatuit cu Canon si paveaza calea pentru inovatii viitoare de printare”. HP se asteapta ca acordul cu Samsung va avea nevoie de un an pentru a primi aprobarea.