fbpx

HP transforma gunoiul si sticlele din plastic in cartuse de imprimanta

Compania HP transforma gunoiul si sticlele din plastic in cartuse de imprimanta

Toate acele cartuse de imprimanta ale HP care de obicei te costa un picior sau un brat vor incepe sa aduca lucruri bune in lume, in afara de faptul ca-ti printeaza fotografiile.

In timpul unui eveniment de la sediul lor, HP a anuntat ca foloseste sticle din plastic reciclate din Haiti pentru a produce cartuse selecte de imprimanta. Initiativa va ajuta la crearea de joburi in Haiti si la oferirea de oportunitati educationale si burse pentru elevi.

CITESTE SI:  Samsung Galaxy A70 e oficial - smartphone impresionant cu specificatii foarte bune

Mai important, telul companiei HP este de a-i scoate din depozitele de deseuri pe cei mici care colecteaza sticle din plastic si de a-i introduce in scoli. In plus, compania ofera sprijin parintilor lor si pentru alti adulti cu training care tine de siguranta si de job.

Parteneriatul va ajuta de asemenea la oferirea de asistenta medicala. HP a incheiat un parteneriat cu Thread, o companie care deja foloseste sticlele din plastic reciclate din Haiti si Honduras pentru a crea haine. Tesatura pe care o produce este folosita de Timberland si Kenneth Cole.

CITESTE SI:  Google va inceta sa indexeze site-urile web care contin asa ceva

In plus fata de curatarea lumii si crearea de noi joburi, Thread incearca sa reduca situatiile in care cei mici sunt dusi la munca pentru a culege sticle din plastic, prin crearea unui mediu care creeaza joburi membrilor mai in varsta ai familiei.

HP este parte dintr-o coalitie. Coalitia First Mile care include companiile HP, Timberland, Thread, Team Tassy si ACOP ii ajuta pe cei mici sa mearga la scoala, pe langa faptul ca ofera oportunitati de angajare pentru adulti si asistenta medicala.

CITESTE SI:  Fabulos. Ce vor putea dispozitivele cu 1MB de RAM

Desigur, coalitia din care este parte HP reduce de asemenea cantitatea de sticle din plastic care sfarsesc in depozitele de deseuri si in oceanele noastre. Asadar, poate ca merita sa platesti acele cartuse de imprimanta care au preturi exagerat de mari.