fbpx

Holocaustul. De ce Facebook se confrunta cu reactii negative

Holocaustul. De ce Facebook se confrunta cu reactii negative

Compania Facebook din Statele Unite – care gestioneaza platforma de social media cu acelasi nume – a fost criticata din cauza Holocaustului. Desigur, nu pentru ca compania Facebook din SUA ar fi responsabila pentru Holocaust.

Anul trecut, platforma de social media Facebook din SUA a interzis in cele din urma continutul care infirma acel eveniment, dupa ce ani de zile compania a permis sa circule acel tip de continut.

Si astazi, de Ziua Internationala a Rememorarii Holocaustului, compania a incercat sa-i conecteze pe oameni la “informatii credibile despre Holocaust”.

CITESTE SI:  De ce aplicatia Tinder va primi chat video

Cu toate acestea, Liga Anti-Defaimare (ADL) sustine ca platforma de social media esueaza in a-si implementa propriile politici, permitand existenta acelui tip de continut dupa ce a fost raportat, dupa cum indica CNET.

ADL a creat rapoarte despre majoritatea site-urilor majore de socializare, pe baza unor criterii precum daca site-urile in cauza au politici impotriva infirmarii evenimentului si daca acest continut poate fi gasit des si in timp scurt.

CITESTE SI:  Un nou centru de date al Facebook se va baza pe energie regenerabila

Liga a raportat continut de infirmare a Holocaustului in ianuarie pentru a testa cum Facebook si alte site-uri raspund. Twitch a primit cea mai mare nota, un B, in timp ce Twitter, YouTube, TikTok si Roblox au fiecare nota C.

Motivul pentru care Twitch are un B este faptul ca, desi atat Twitch cat si Facebook au politici impotriva acelui continut, Twitch a eliminat postarile raportate in timp ce Facebook nu.

CITESTE SI:  Regizorul filmului Warcraft explica ce nu a mers cum trebuie

De exemplu, ADL a raportat un clip video cu titlul “Holohoax”, cu comentarii care infirma in mod clar Holocaustul. Facebook nu a actionat impotriva acelui clip video.

In ultimii ani, continutul care infirma Holocaustul a aparut pe o serie de platforme de social media. Dar chiar asta sa fie problema, ca oamenii infirma existenta evenimentului, sau este vorba despre o alta chestiune?

Facebook