Hillary Cliton: Statele Unite sunt total nepregatite pentru inteligenta artificiala

Hillary Cliton Statele Unite sunt total nepregatite pentru inteligenta artificiala

Fosta prima doamna a Statelor Unite, secretar de stat si candidat la presedintia Statelor Unite – Hillary Clinton – a declarat ca Statele Unite sunt “total nepregatite” pentru impactul social si economic al inteligentei artificiale (AI).

Hillary Clinton a oferit aceste comentarii intr-un interviu acordat postului de radio Hugh Hewitt la inceputul acestei saptamani. Lumea “se indreapta cu capul inainte intr-o noua era a inteligentei artificiale”, a spus Hillary Clinton, adaugand ca inteligenta artificiala va afecta modul in care traim, gandim si relationam unii cu altii.

CITESTE SI:  A aparut o poza capturata cu Sony Xperia Z4

Hillary Clinton din Statele Unite a subliniat, de asemenea, ca unele dintre cele mai stralucite minti de pe planeta suna o alarma careia nimeni nu pare sa-i acorde atentie. Oameni precum Bill Gates, Stephen Hawking si Elon Musk au incercat sa avertizeze lumea asupra riscurilor pe care le prezinta inteligenta artificiala.

“Ei ne avertizeaza ca inteligenta artificiala nu este prietena noastra”, a spus ea. Hillary Clinton a mentionat in special impactul inteligentei artificiale asupra supravegherii digitale si automatizarii locurilor de munca din Statele Unite.

“Tot ceea ce stim si tot ceea ce spunem si tot ceea ce scriem este, stiti voi, inregistrat undeva”, a subliniat Hillary Clinton, mentionand ca Statele Unite nu sunt pregatite sa se ocupe de consecintele unei automatizari semnificative a locurilor de munca ca rezultat al progreselor in AI.

CITESTE SI:  ZTE lanseaza o declaratie oficiala cu privire la interdictia de export a Statelor Unite

Hillary Clinton nu intra in detalii cu privire la politicile pe care le-ar dori adoptate de guvernul din Statele Unite, dar a spus ca guvernul ar trebui sa actioneze rapid. “Un lucru de care m-as ocupa daca as fi presedinte ar fi acela de a avea un fel de comisie cu oameni cu specialitati de toate felurile care sa vina impreuna si sa spuna care ar trebui sa fie politica Statelor Unite asupra inteligentei artificiale”, a spus Hillary Clinton.

CITESTE SI:  Aplicatia Grasshopper a Google te invata programare pe telefonul tau

Repede mai evolueaza tehnologia. Acum ceva timp, smartphone-urile ni se pareau ceva uau. Acum avem realitate virtuala, realitate augmentata, masini fara sofer si se pare ca urmatorul mare lucru va fi inteligenta artificiala care va revolutiona aproape fiecare domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *