fbpx

Herman Miller vrea sa-ti transforme mobila intr-o mobila smart

Herman Miller vrea sa-ti transforme mobila intr-o mobila smart

Indiferent daca te consideri sau nu un expert in design interior sau in arta, exista ceva sanse sa fi auzit de numele Herman Miller, un nume sinonim cu unele dintre cele mai emblematice piese de mobilier de birou, printre care se numara si scaunul de birou Aeron.

Acum, se pare ca Herman Miller, care are ca domeniu de activitate piesele de mobilier, vrea sa pregateasca ceva mai interesant, si anume sa produca mobila mai smart. Compania Herman Miller a anuntat ca va incepe sa vanda senzori smart care pot fi atasati de diverse piese de mobilier si sa colecteze date in mod anonim cu privire la uzanta.

CITESTE SI:  De ce relatia dintre Apple si Foxconn s-ar fi deteriorat

De exemplu, acesti senzori smart pot fi folositi pentru a spune care zone sunt folosite cel mai mult, lucru care ar putea ajuta la anumite decizii. Herman Miller va crea de asemenea un senzor smart proiectat pentru birourile la care trebuie sa stai in picioare care va putea sa urmareasca cat de des isi schimba utilizatorul pozitia.

CITESTE SI:  Pentru ce dispozitive ar putea dezvolta Apple noi cipuri

Avand in vedere ca exista articole prin care s-a spus ca a sta in picioare prea mult nu este bine pentru sanatate, acel senzor smart ar putea oferi utilizatorilor o modalitate de a-si urmari timpii de stat in picioare si pe scaun.

De asemenea, utilizatorii si-ar putea stabili tinte printr-o aplicatie de smartphone pe care sa le respecte, sau memento-uri daca au stat in picioare prea mult.

In mod interesant, se pare ca solutia companiei de piese de mobilier Herman Miller nu este o solutie singulara. Se spune ca senzorii smart costa in jur de 100 de dolari fiecare, iar software-ul care vine cu ei va costa 36 de dolari pe birou pe an.

CITESTE SI:  VIDEO: Razergon VR este o casca care nu necesita un smartphone

Asta pentru ca sistemul va rula independent de reteaua IT a clientului, aparent din motive ce tin de securitate. Bazandu-ne pe aceste lucruri, se pare ca piata pe care o vizeaza Herman Miller tine mai mult de cea a companiilor, si nu de cea a utilizatorilor din locuinte.

Facebook