fbpx

Helsinki va incepe in curand sa testeze autobuze fara sofer

Helsinki va incepe in curand sa testeze autobuze fara sofer

Autobuzele fara sofer vor ajunge pe strazile din Helsinki pentru ceva testare real-world pentru urmatoarea luna sau cam asa ceva, titreaza publicatia de stiri YLE.

Autobuzele fara sofer EasyMile au fost anterior testate pe drumurile publice din Helsinki, dar aceasta este prima data cand acestea se vor amesteca cu traficul de zi cu zi de acolo.

Acum cateva luni in urma, am spus ca in Singapore exista planuri pentru a incepe testarea capsulelor fara sofer, ca si modalitate de transport public care ar putea fi folosita pe drumurile mai mici, cum ar fi cele din campusuri sau poate in suburbii.

CITESTE SI:  Smartphone-ul LG G4 Beat a fost anuntat - specificatii oficiale

Ideea nu este noua, iar in Abu Dhabi, o astfel de metoda de transport a fost implementata deja. Acum se pare ca ideea incepe sa prinda, pentru ca, in Finlanda, guvernul a anuntat planuri de a incepe sa aduca aceste autobuze fara sofer in Helsinki.

Potrivit publicatiei finlandeze de stiri YLE, aceste miniautobuze EyeMile s-au aflat practic in testare de ceva vreme, dar aceasta va fi prima data cand autobuzele vor fi integrate in Helsinki si pe strazile cu trafic mai mare.

CITESTE SI:  Noul centru de date al Google va fi foarte eco

S-ar parea ca potrivit legilor din Finlanda, soferii nu trebuie neaparat sa se afle in autovehicule, ceea ce inseamna ca Helsinki ar fi un teren ideal pentru testarea autobuzelor fara sofer.

Testarea acestor autobuze in Helsinki este asteptata sa inceapa in curand si va dura o luna sau doua luni. Autovehiculele nu sunt prea rapide si vor putea calatori doar cu o viteza de 9,6 kilometri pe ora.

CITESTE SI:  Cum va ajuta Apple Pay la prezervarea parcurilor nationale

Deoarece acestea nu sunt ceea ce s-ar putea numi rapide, autobuzele fara sofer vor fi folosite pentru distante scurte in Helsinki, cum ar fi poate sa-i duca pe pasageri de la o gara, la o statie sau ceva de genul asta.