Harley-Davidson va lansa prima sa motocicleta electrica in curand

Harley-Davidson va lansa prima sa motocicleta electrica in curand

Harley-Davidson a anuntat ca va produce o motocicleta electrica. Anuntul a insotit stiri despre reducerea unor locuri de munca si despre inchiderea unei fabrici din Milwaukee, Statele Unite.

Harley-Davidson este un producator emblematic de motociclete americane care are un numar de clienti foarte pasionati. La patru ani de la dezvaluirea proiectului LiveWire, un prototip de motocicleta electrica folosit in seria de filme Razbunatorii, compania Harley-Davidson a confirmat in cele din urma ca va lansa primul sau autovehicul electric cu doua roti in viitorul nu foarte indepartat.

CITESTE SI:  Oamenii chiar vor folosi Apple Maps daca va primi aceasta caracteristica

Compania a confirmat acest lucru in timpul unei declaratii recente de castiguri. “Ne-ati auzit vorbind despre proiectul LiveWire”, a declarat presedintele si CEO-ul companiei Harley-Davidson, Matt Levatich, adaugand ca “Este un proiect activ pe care planuim sa-l aducem pe piata in decurs de 18 luni”.

Compania Harley-Davidson nu a confirmat clar daca prima sa motocicleta pe electricitate se va baza pe proiectul LiveWire sau daca va fi vorba despre o platforma complet noua. De asemenea, nu a dezvaluit cum va fi denumit acest autovehicul.

CITESTE SI:  Ce suma uriasa investeste Honda in GM

Daca este vorba despre proiectul LiveWire, noua motocicleta electrica a Harley-Davidson va avea o autonomie de 80 de kilometri si va putea ajunge la 100 de kilometri la ora in doar 4 secunde. Nu a fost dezvaluita nicio specificatie tehnica, asa ca nu este clar in acest moment cat de capabil va fi acest autovehicul.

CITESTE SI:  Yahoo ia in considerare posibilitatea de a se vinde

Ramane de vazut cum vor primi fanii companiei autovehiculul sau in intregime electric. Compania se angajeaza sa adauge modele electrice in gama sa.

Directorul financiar al companiei, John Olin, a declarat ca va cheltui 50 de milioane de dolari in fiecare an in urmatorii ani pentru tehnologia motocicletelor electrice. Harley-Davidson doreste sa fie lider mondial pe piata motocicletelor pe electricitate.