fbpx

Hackerii PUBG au fost arestati si amendati pentru dezvoltarea de trisari pentru joc

Hackerii PUBG au fost arestati si amendati pentru dezvoltarea de trisari pentru joc

Combaterea hacking-ului si a trisarii in jocurile online a luat o intorsatura serioasa pentru jocul PlayerUknown’s Battlegrounds (PUBG) al dezvoltatorului PUBG Corp.

In weekend, s-a dezvaluit ca autoritatile chineze au arestat 15 hackeri pentru rolurile lor in dezvoltarea si vanzarea de metode de trisare pentru acest joc PUBG, iar hackerii care au comis infractiuni au fost amendati cu peste 4,5 milioane de dolari.

Nimanui nu-i plac trisorii, in special dezvoltatorii care trebuie sa se ocupe de hackerii si trisorii care le distrug jocurile. De exemplu, Blizzard a vanat in trecut dezvoltatorii care au creat boti pentru jocurile lor, deci nu este surprinzator faptul ca dezvoltatorii PUBG au adoptat, de asemenea, o pozitie stricta similara impotriva trisorilor.

CITESTE SI:  De ce iPhone-urile ar putea avea ecrane OLED de la BOE, nu de la Samsung

Intr-o postare pe Steam, dezvoltatorului a dezvaluit ca au lucrat cu autoritatile din China, ceea ce a condus la arestarea si amendarea a 15 hackeri care au fost acuzati ca au dezvoltat metode de trisare pentru PUBG.

CITESTE SI:  Executii ISIS recreate intr-un joc

Pedeapsa acestor hackeri pare, de asemenea, deosebit de dura, pentru ca au fost amendati cu aproximativ 5,1 milioane de dolari pentru actiunile lor, pe langa faptul ca au fost arestati. PUBG a confirmat, de asemenea, ca unele dintre aceste hack-uri/trisari nu numai ca le-au permis jucatorilor sa triseze in joc, dar au si ascuns malware care a permis hackerilor sa fure chestii de la utilizatori.

“Zvonul vechi conform caruia programele de tip hacking/trisare extrag informatii din PC-urile utilizatorilor a fost confirmat ca fiind adevarat. Folosirea programelor ilegale nu numai ca-i perturbeaza pe ceilalti, dar poate si sa-ti fure lucruri din PC”.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum este smartphone-ul OnePlus 6 anuntat oficial

Va fi acesta sfarsitul trisarii in PUBG? Jocul are o problema cu trisarile in acest moment, dar speram ca ultimele arestari si amendari ii vor descuraja pe alti hackeri sa creeze chestii similare in viitor.