fbpx

Hackeri din ce tari ii vizeaza pe Donald Trump si Joe Biden

Hackeri din ce tari ii vizeaza pe Donald Trump si Joe Biden

Echipa de cercetatori de securitate a companiei Google din Statele Unite a descoperit ceva ingrijorator. Un grup de hackeri dintr-o anumita tara vizeaza campania electorala a lui Donald Trump (presedintele actual al Statelor Unite), iar alt grup din alta tara vizeaza campania electorala a lui Joe Biden.

Cercetatorii de securitate de la Google sustin ca hackeri din Iran si China au vizat campaniile prezidentiale ale lui Donald Trump si Joe Biden. Raufacatorii sustinuti de stat au incercat escrocherii de tip phishing pentru conturile de e-mail personale ale personalului campaniilor lui Joe Biden si Donald Trump.

CITESTE SI:  Ce specificatii are smartphone-ul Android Go cu pret de 90 de dolari al Xiaomi

Potrivit companiei Google din Statele Unite, nu exista semne care sa indice faptul ca incercarile hackerilor au avut succes, iar Google a notificat ambele campanii. “Recent, TAG a observat grupul Chinei vizand personalul campaniei lui Joe Biden si grupul Iranului vizand personalul campaniei lui Donald Trump, prin phishing. Niciun semn ca au reusit. Am trimis utilizatorilor o instiintare asupra hack-ului guvernamental si am contactat autoritatile”, sustine Shane Huntley.

CITESTE SI:  Ce prioritizeaza acum aplicatia Apple Maps pe harta

Chiar daca incercarile hackerilor fata de Joe Biden si Donald Trump nu au avut succes, acestea sunt semnificative, mai ales avand in vedere faptul ca hackerii au reusit sa interfereze in alegerile prezidentiale din 2016 din Statele Unite.

Google recomanda personalului campaniei lui Donald Trump si campaniei lui Joe Biden sa foloseasca impotriva hackerilor masuri suplimentare de securitate, cum ar fi programul de protectie avansata al Google, iar compania din Statele Unite ofera in continuare chei de securitate gratuite pentru campaniile care se califica.

CITESTE SI:  Ce servicii financiare noi vrea Google sa ofere pentru utilizatori

De asemenea, Facebook si-a prezentat masurile pentru alegerile prezidentiale din 2020. Mai devreme in acest an, un raport al Senatului Statelor Unite a constatat ca administratia lui Barack Obama nu a fost bine pregatita pentru a face fata interferentei electorale fara precedent din 2016 din partea hackerilor.