fbpx

Hack-ul asupra HBO ar fi de sapte ori mai grav decat cel asupra Sony

Hack-ul asupra HBO ar fi de sapte ori mai grav decat cel asupra Sony

Mai devreme in aceasta saptamana, au inceput sa circule stiri cum ca HBO a fost victima unui hack si ca cel de-al patrulea episod din cel mai nou sezon al serialului “Urzeala Tronurilor” a fost prin urmare publicat. Episoade ale altor seriale au fost de asemenea publicate in urma hack-ului, lucru care a indicat ca HBO se confrunta cu o problema serioasa.

Poate ca va amintiti ca, acum cativa ani in urma, Sony a fost victima unui atac cibernetic devastator care a dus la publicarea neoficiala a unuia dintre noile sale filme si care a dus de asemenea la inchiderea intregii retelei de email a companiei.

CITESTE SI:  Apple Watch i-ar fi salvat viata unui tanar

A fost un dezastru pentru Sony si a durat luni de zile pentru ca compania sa-si rezolve problemele cu sistemele. Si sistemele canalului de televiziune HBO au fost recent compromise, iar potrivit unei noi stiri, hack-ul asupra HBO este de sapte ori mai grav decat hack-ul asupra Sony de acum cativa ani.

Hackerii care au compromis sistemele canalului de televiziune au publicat cateva episoade ale unor productii precum Ballers si chiar si scenariul pentru episodul de saptamana viitoare pentru Urzeala Tronurilor.

CITESTE SI:  Compania de camere GoPro se scoate la vanzare

Hackerii au spus ca vor publica mai mult continut in zilele care vor veni. Nu este clar daca acestia au cerut o rascumparare de la HBO in schimbul nepublicarii a mai multor lucruri.

Stirile indica faptul ca hackerii au obtinut 1,5TB de date de la sistemele HBO. Canalul de televiziune nu a confirmat detaliile hack-ului, dar a recunoscut ca unul a avut loc. “HBO a fost supus recent unui atac cibernetic care a dus la compromiterea de informatie proprietara. Am inceput imediat sa investigam incidentul si lucram cu organele de aplicare a legii si cu companii de securitate cibernetica”, spune HBO.

CITESTE SI:  Noile patch-uri de securitate pentru Windows XP te protejeaza impotriva atacurilor cibernetice orchestrate de organizatii guvernamentale

Unii cred ca documente interne, secvente video si emailuri ar putea fi urmatoarele lucruri care vor fi publicate in urma hack-ului. Pe de alta parte, CEO-ul canalului de televiziune, Richard Plepler, le-a spus angajatilor sai ca sistemul de email al companiei nu a fost compromis, adaugand ca “o investigatie este in desfasurare”.