fbpx

Guvernul taiwanez investigheaza diferenta de autonomie a lui iPhone 6s

Guvernul taiwanez investigheaza diferenta de autonomie a lui iPhone 6s

Saptamana trecuta, au circulat stiri conform carora versiunea TSMC a cipului A9 parea sa le ofere utilizatorilor de iPhone 6s o autonomie mai mare decat un iPhone 6s similar care foloseste versiunea Samsung a procesorului.

Acum cateva saptamani, s-a facut mare valva cu privire la cipul din iPhone 6s si iPhone 6s Plus. Problema a fost ca cipurile erau fabricare de producatori diferiti si ca erau de dimensiuni diferite.

CITESTE SI:  Demontarea lui iPhone 6s confirma cei 2GB de RAM si bateria de 1715mAh

Mai tarziu, s-a descoperit prin teste ca iPhone-urile aveau o diferenta de autonomiei foarte mare.

Din acest motiv, se pare ca guvernul taiwanez a lansat o investigatie pentru aceasta problema cu diferenta de autonomie. Pentru a fi mai clari, Departamentul Taiwanez de Protectie a Consumatorului a cerut reglementatorului de comunicatii al tarii sa verifice daca exista cu adevarat o diferenta de autonomie intre cipurile create de TSMC si cele produse de Samsung.

Potrivit lui Wu Cheng-hsueh care este directorul general deputat al Departamentului pentru Protectie a Consumatorului, daca se descopera ca diferenta de consum de energie dintre cele doua cipuri este una suficient de mare pentru a afecta dispozitivele, Comisia Nationala pentru Comunicatii a tarii ar putea incerca sa acorde discount-uri sau chiar rechemari pentru iPhone 6s si iPhone 6s Plus.

CITESTE SI:  Cum sunt avioanele autonome dorite de Fortele Aeriene ale SUA pentru recuperarea pilotilor prabusiti

Acestea fiind spuse, Apple a iesit anterior in fata si a confirmat ca diferenta de autonomie este minima, sau aproximativ 2-3% in utilizarea normala.

CITESTE SI:  Cum se descurca iOS 14 pe iPhone 6s

Mai multe benchmark-uri ulterioare au intarit mai mult sau mai putin spusele Apple. In orice caz, presupunem ca nu putem da vina pe guvernul taiwanez pentru ca vrea sa rezolve aceasta problema si sa-si protejeze oamenii, dar sa speram ca nu va iesi nimic rau din faptul ca guvernul taiwanez se implica.