fbpx
Guvernul Statelor Unite spune ca preluarea Qualcomm de catre Broadcom ar putea fi un risc de securitate

Guvernul Statelor Unite spune ca preluarea Qualcomm de catre Broadcom ar putea fi un risc de securitate

Guvernul Statelor Unite considera ca exista riscuri de securitate in privinta preluarii companiei Qualcomm de catre Broadcom si ca acest lucru este suficient pentru a justifica o investigatie la scara larga, a declarat un secretar de stat. Mai exact, guvernul Statelor Unite este ingrijorat de legaturile companiei Broadcom cu anumite entitati straine.

In ciuda faptului ca initial a rezistat incercarilor de preluare de catre Broadcom, in ultima vreme pare ca Qualcomm este mai deschisa ideii. Cu toate acestea, se pare ca toate potentialele incercari de preluare ar putea fi contracarate de autoritatile americane, deoarece guvernul Statelor Unite a declarat ca preluarea Qualcomm de catre Broadcom ar putea reprezenta un risc de securitate nationala.

CITESTE SI:  Ce companie auto ar putea veni cu o functie de evitare a gropilor automata

Potrivit guvernului Statelor Unite, se pare ca acest lucru se datoreaza faptului ca Broadcom are legaturi cu parti straine si ca de aici vine riscul pentru securitatea nationala daca preia Qualcomm.

Cu toate acestea, nu a dezvaluit cine ar putea fi acele parti. In prezent, Comitetul Trezoreriei pentru Investitii straine a emis un ordin catre Qualcomm pentru a intarzia a reuniune a actionarilor timp de 30 de zile.

CITESTE SI:  Sony strange fonduri pentru victimele cutremurului din Nepal

De asemenea, se pare ca ingrijorarea guvernului Statelor Unite ar putea avea legatura cu Huawei, pentru ca daca Broadcom ar prelua Qualcomm, Huawei ar putea obtine indirect o pozitie dominanta in dezvoltarea 5G.

Aceasta nu este prima data cand guvernul Statelor Unite are indoieli cu privire la Huawei, pentru ca anterior s-a spus ca agentiile americane de informatii i-au avertizat pe oameni cu privire la pericolele cumpararii de telefoane Huawei si ZTE.

CITESTE SI:  VIDEO: Compania auto cu un robot care incarca masini electrice

Acestea fiind spuse, nu este clar cum vor evolua lucrurile si daca, in ciuda indoielilor guvernului Statelor Unite, Broadcom va continua cu planurile sale de preluare a Qualcomm, deci credem ca va trebui sa asteptam si sa vedem.