Guvernul olandez vrea o criptare mai puternica si nu e de acord cu cererile de acces la datele cetatenilor

Guvernul olandez vrea o criptare mai puternica si nu e de acord cu cererile de acces la datele cetatenilor

Guvernul olandez a emis luni o declaratie impotriva slabirii criptarii internetului. Miscarea vine dupa ce guvernele din Regatul Unit si China au cerut in mod legal companiilor sa le ofere acces la o mare parte din traficul de internet criptat.

Cei care fac legile in Statele Unite iau, de asemenea, in considerare introducerea unei legislatii similare.

In timp ce Statele Unite incearca sa convinga companiile tehnologice precum Apple si Google ca oferirea accesului la datele oamenilor este in interesul securitatii nationale, alte tari ca Marea Britanie si China au adoptat deja legi care le-ar oferi practic mai mult acces si mijloace legale pentru a-si spiona proprii cetateni.

CITESTE SI:  Un barbat a fost arestat pentru ca si-a incarcat iPhone-ul intr-un tren din Londra

Daca esti ingrijorat ca acesta ar putea fi drumul catre care se indrepta guvernele, atunci poate ai vrea sa iei in considerare mutarea in Olanda.

Potrivit Daily Dot, se pare ca guvernul olandez este de fapt impotriva accesului ascuns la datele cetatenilor si cere o criptare chiar mai puternica.

CITESTE SI:  Cand s-ar putea lansa smartphone-ul Samsung Galaxy Note 9

Potrivit lui Ard van der Steur, ministrul olandez pentru securitate si justitie, acesta a subliniat “importanta unei criptari puternice pentru securitatea internetului cu scopul de a sprijini protectia intimitatii cetatenilor, companiilor, guvernului olandez si a intregii economii olandeze.”

Acesta a precizat ca, “Prin urmare, guvernul olandez crede ca in acest moment nu este de dorit sa se ia masuri legale impotriva dezvoltarii, disponibilitatii si utilizatorii criptarii in Olanda”.

CITESTE SI:  Motivul posibil pentru care Facebook vrea sa unifice Instagram, WhatsApp si Messenger

De asemenea, acesta declara ca prin slabirea criptarii, traficul de internet va fi expus infractorilor informatici, teroristilor si a altor agentii de informatii straine, iar toate aceste lucruri au sens. Asadar, are cineva planuri sa se mute in Olanda dupa ce a auzit asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *