fbpx

Guvernul din Marea Britanie infiinteaza o unitate pentru a contracara stirile false

Guvernul din Marea Britanie infiinteaza o unitate pentru a contracara stirile false

Guvernul din Marea Britanie va infiinta o noua unitate pentru a-si consolida eforturile de a contracara stirile false si pentru a incerca sa descurajeze campaniile de dezinformare ale altor state, a declarat un purtator de cuvant al prim-ministrului Theresa May din Marea Britanie.

Stirile false sunt o problema cu consecinte potential dezastruoase, pentru ca in ziua de azi raspandirea dezinformarii este doar la un click distanta si nu necesita prea multa gandire sau efort.

CITESTE SI:  Cand jumatate din SUA va avea acoperire 5G, conform Verizon

De aceea, vedem mai multi giganti in tehnologie precum Facebook si Google cum incearca sa rezolve problema stirilor false printr-o varietate de tehnici si instrumente. Desi aceste companii de tehnologie care “controleaza” mare parte din internet au, fara indoiala, responsabilitatea de a se stradui sa combata aceasta problema a stirilor false, guvernele locale pot de asemenea sa dea o mana de ajutor, iar asta este ceea ce se intampla in Marea Britanie.

CITESTE SI:  Ce aplicatie din smartphone-urile Alcatel contine malware

Intr-o confirmare a unui purtator de cuvant al prim-ministrului Theresa May, aflam ca guvernul din Marea Britanie are planuri de a infiinta o noua unitate care va fi conceputa pentru a rezolva problema stirilor false.

La fel cum s-a intamplat in Statele Unite, se spune ca Marea Britanie a fost de asemenea oarecum afectata de pretinsa amestecare a Rusiei in alegerilor lor, lucru de care May a acuzat tara.

Fara indoiala, Rusia a negat aceste afirmatii, in ciuda rapoartelor ca exista dovezi ale unor astfel de lucruri. Desi purtatorul de cuvant al prim-ministrului May din Marea Britanie nu a oferit informatii suplimentare despre modul in care va functiona aceasta unitate pentru stiri false, el a spus, “Traim intr-o era a stirilor false. Guvernul din Marea Britanie va raspunde cu o mai buna utilizare a comunicatiilor de securitate nationala pentru a da piept acestor provocari complexe”.