fbpx

Guvernul carei tari inchide internetul pe termen nedefinit la nivel national

Guvernul carei tari inchide internetul pe termen nedefinit la nivel national

Guvernul unei anumite tari a decis sa inchida internetul la nivel national, ca masura de represalii. Acel guvern este condus de militari impotriva carora cetatenii acelor tari protesteaza acum.

Conducerea militara din acea tara a inchis internetul broadband pe termen nedefinit, ca raspuns la protestele din tara, potrivit unei stiri publicate de publicatia The Washington Post din SUA.

Aceasta masura a aparut la doua luni dupa ce un grup militar l-a destituit pe liderul ales democratic in Myanmar, Aung San Suu Kyi. Inchiderea e pentru internetul wireless broadband, in timp ce un ordin separat interzice internetul mobil dupa ce se intuneca, relateaza Reuters.

CITESTE SI:  Germania vrea sa reglementeze live stream-urile

Aceste dispozitii sunt pentru companiile de telecomunicatii din tara, fara sa se ofere un motiv oficial. Myanmar este in prezent implicat in proteste impotriva guvernului militar care a raspuns cu cenzura si cu masuri de supraveghere totalitare.

CITESTE SI:  Exemple in care Facebook n-a fost eficienta impotriva dezinformarii

Inchiderea netului in Myanmar a ajuns la un nou nivel de severitate, unele companii de telecomunicatii fiind fortate de guvern sa inchida diverse servicii de internet, cum ar fi datele mobile, roaming-ul si WiFi-ul public pentru diferite perioade de timp.

Aceste masuri par sa fie concepute pentru a interfera cu organizarea protestatarilor si pentru a-i impiedica pe cetatenii din Myanmar, pe jurnalistii si pe activistii pentru drepturile omului sa transmita informatii catre restul lumii.

CITESTE SI:  China Mobile atinge viteze de 2Gbps cu tehnologia comerciala 3D-MIMO

Pe langa inchiderea internetului, New York Times raporteaza ca armata si guvernul din Myanmar folosesc drone de supraveghere si dispozitive-spion (unele fabricate in Europa) pentru a reduce nivelul de securitate al PC-urilor, ca parte a unor masuri impotriva opozitiei. Ce parere ai despre stire? Crezi ca guvernul din Myanmar e legitim?