fbpx

Guvernul carei tari inchide internetul pe termen nedefinit la nivel national

Guvernul carei tari inchide internetul pe termen nedefinit la nivel national

Guvernul unei anumite tari a decis sa inchida internetul la nivel national, ca masura de represalii. Acel guvern este condus de militari impotriva carora cetatenii acelor tari protesteaza acum.

Conducerea militara din acea tara a inchis internetul broadband pe termen nedefinit, ca raspuns la protestele din tara, potrivit unei stiri publicate de publicatia The Washington Post din SUA.

Aceasta masura a aparut la doua luni dupa ce un grup militar l-a destituit pe liderul ales democratic in Myanmar, Aung San Suu Kyi. Inchiderea e pentru internetul wireless broadband, in timp ce un ordin separat interzice internetul mobil dupa ce se intuneca, relateaza Reuters.

CITESTE SI:  De ce in Austria se vrea ca lasarea comentariilor anonime online sa fie ilegala

Aceste dispozitii sunt pentru companiile de telecomunicatii din tara, fara sa se ofere un motiv oficial. Myanmar este in prezent implicat in proteste impotriva guvernului militar care a raspuns cu cenzura si cu masuri de supraveghere totalitare.

CITESTE SI:  Cum reactioneaza Donald Trump dupa ce Twitter i-a verificat faptic un tweet fals

Inchiderea netului in Myanmar a ajuns la un nou nivel de severitate, unele companii de telecomunicatii fiind fortate de guvern sa inchida diverse servicii de internet, cum ar fi datele mobile, roaming-ul si WiFi-ul public pentru diferite perioade de timp.

Aceste masuri par sa fie concepute pentru a interfera cu organizarea protestatarilor si pentru a-i impiedica pe cetatenii din Myanmar, pe jurnalistii si pe activistii pentru drepturile omului sa transmita informatii catre restul lumii.

CITESTE SI:  Cum vor T-Mobile si Microsoft sa transmita fara poticniri jocuri prin streaming

Pe langa inchiderea internetului, New York Times raporteaza ca armata si guvernul din Myanmar folosesc drone de supraveghere si dispozitive-spion (unele fabricate in Europa) pentru a reduce nivelul de securitate al PC-urilor, ca parte a unor masuri impotriva opozitiei. Ce parere ai despre stire? Crezi ca guvernul din Myanmar e legitim?