fbpx
Guvernul care a recrutat angajati Twitter pentru a-si spiona criticii

Guvernul care a recrutat angajati Twitter pentru a-si spiona criticii

Guvernul unei anumite tari, deranjat de criticile crescande de pe Twitter fata de liderii si politicile sale, a recrutat doi angajati Twitter pentru a obtine informatii personale confidentiale de la mii de conturi care apartin unor critici importanti, au presupus miercuri procurorii din SUA.

Platforme de social media precum Twitter sunt pline cu tot felul de informatii despre utilizatori, dintre care unele sunt publice si altele private.

Daca informatiile sunt private, atunci accesul la acestea poate fi destul de dificil daca nu esti un angajat al acelei platforme. Se pare ca guvernul Arabiei Saudite a recrutat cativa angajati ai platformei pentru a-si spiona criticii.

CITESTE SI:  Ce continut va bloca Instagram pentru cei sub 18 ani

Conform unei reclamatii care a fost recent deschisa la o instanta din Statele Unite, s-a dezvaluit ca guvernul Arabiei Saudite a recrutat cativa angajati Twitter pentru a analiza datele care apartin unor mii de conturi Twitter, despre care se credea ca sunt detinute de critici ai actualului guvern.

Printre aceste date se numara adrese de e-mail, date de nastere si asa mai departe. De asemenea, s-a spus ca angajatii care au fost recrutati au fost rasplatiti pentru eforturile lor cu ceasuri de designeri si cu zeci de mii de dolari care au fost depozitati in conturi secrete.

CITESTE SI:  Cu ce va inlocui Apple Face ID pe iPhone-uri

S-a spus si ca angajatii recrutati in conspiratia cu guvernul Arabiei Saudite nu aveau nevoie sa acceseze informatiile private ale utilizatorilor Twitter ca parte a atributiilor lor. Intre timp, acei angajati recrutati de Arabia Saudita au fost acuzati ca actionau ca agenti ai guvernului Arabiei Saudite fara sa se inregistreze la guvernul SUA.

CITESTE SI:  De ce Pokemon GO nu mai ruleaza pe smartphone-urile Android cu root

Intr-o declaratie oferita de Twitter, compania a spus: “Intelegem riscurile incredibile cu care se confrunta multi care folosesc reteaua noastra sociala pentru a-si impartasi perspectivele lumii si pentru a-i trage la raspundere pe cei de la putere. Avem instrumente pentru a le asigura confidentialitatea si capacitatea de a-si savarsi munca vitala”.