Guvernul brazilian a ordonat inchiderea WhatsApp pentru 48 de ore

Guvernul brazilian a ordonat inchiderea WhatsApp pentru 48 de ore

Cand sunt lansate aplicatii ca WhatsApp, operatorii de telefonie mobila sunt ingrijorati ca serviciul ii va afecta pentru ca oamenii nu vor mai cheltui prea mult cu SMS-urile.

Cu toate acestea, in ziua de azi, operatorii de telefonie mobila, cum ar fi cei din Statele Unite, au optat in schimb pentru a incepe sa le ofere utilizatorilor mai mult trafic de date, mai ales pe piata de date in cantitati uriase din ziua de azi unde clipurile video, muzica, fotografiile etc. circula mai liber ca niciodata.

CITESTE SI:  WhatsApp a picat la nivel global de ajunul Anului Nou

Cu toate acestea, in Brazilia, se pare ca guvernul ar putea fi de acord cu lobbyistii, avand in vedere ca a ordonat ca aplicatia WhatsApp sa fie inchisa in tara timp de 48 de ore.

Fara nicio indoiala, aceasta este o veste proasta pentru multi brazilieni, mai ales daca iei in considerare ca WhatsApp este cea mai folosita aplicatie din tara.

CITESTE SI:  VIDEO: Trailerul filmului Shazam! a fost o surpriza pentru fani

Potrivit cifrelor, s-a estimat ca 93% din populatia conectata la internet se bazeaza pe WhatsApp, asa ca aceasta inchidere cu siguranta nu va fi pe placul multor utilizatori.

Desigur, textingul ramane o optiune, dar WhatsApp le permite utilizatorilor sa sune si sa trimita mesaje.

De asemenea, ofera tineretului brazilian si populatiei sarace acces la caracteristici pe care probabil nu si le-ar putea permite daca ar fi ales planurile mai “standarde” ale operatorilor de telefonie mobila locali.

CITESTE SI:  Ce suma uriasa ar putea plati operatorii din Canada pentru a renunta la echipamente Huawei

Acestea fiind spuse, ordonarea inchiderii WhatsApp de catre guvernul brazilian nu este cea mai nebuneasca chestie. Congresul brazilian a mai vehiculat legi care ar scoate din afara legii postarea de anumite continuturi pe retele sociale si legi care i-ar permite guvernului brazilian sa-si spioneze cetatenii. Presupunem ca trebuie doar sa asteptam si sa vedem cum vor decurge lucrurile pentru WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *