fbpx

Guvernul american nu mai are voie la aceasta practica fata de turistii straini

Guvernul american nu mai are voie la aceasta practica fata de turistii straini

O instanta judecatoreasca federala din Boston, SUA, a decis ca o practica a guvernului american fata de turistii straini trebuie sa intre in sfera ilegalitatii.

Hotararea acelei instante din Boston a fost apreciata de multi turisti straini, dar si de catre cei care militeaza pentru dreptul la viata privata si la confidentialitate. Guvernul american nu mai are voie sa perchezitioneze in telefoanele turistilor straini, fara sa aiba motive intemeiate.

Asa cum unii poate au auzit, persoanele care doresc o viza pentru SUA vor trebui sa predea informatii despre conturile lor de social media. In unele vazuri, unii turisti straini din SUA chiar si-au oferit telefoanele si dispozitivele electronice la frontiera pentru a le fi perchezitionate, ceea ce unii considera ca este o invadare a vietii private a unei persoane.

CITESTE SI:  Razer ar putea lucra la un smartphone pentru gamerii foarte activi

Vestea buna e ca, conform unei instante federale din Boston, s-a decis ca guvernul american nu are voie sa perchezitioneze in telefoanele si in alte dispozitive ale calatorilor fara a exista o suspiciune rezonabila privind o infractiune.

CITESTE SI:  Sesiune Q&A 43 - Cred ca SUA sunt o tara maiestuoasa?

Asta inseamna ca, daca guvernul american nu are un motiv intemeiat pentru a perchezitiona telefonul tau pentru a gasi dovezi de infractiuni, nu e voie sa se aleaga oameni la intamplare pentru a le perchezitiona in telefoane.

Potrivit avocatei Sophia Cope, “Aceasta este o zi grozava pentru calatorii care acum pot traversa frontiera internationala fara a se ingrijora ca guvernul american, in absenta unor motive bune, va scormoni in informatii private si importante pe care le avem cu totii in dispozitivele noastre electronice”.

CITESTE SI:  Cum vrea FBI sa insele atacatorii cibernetici care vizeaza companiile

Desi majoritatea turistilor straini nu au nimic de tinut secret, este o chestiune ce tine de confidentialitate, multi turisti straini ar prefera sa nu le perchezitioneze guvernul american informatii personale si private pe telefoane.