fbpx

Guvernul american elimina interdictia asupra acestei companii chinezesti

Guvernul american elimina interdictia asupra acestei companii chinezesti

Conform unor noi stiri, guvernul din Statele Unite a decis sa elimine interdictia asupra unei anumite companii chinezesti care a fost supusa unei interdictii din partea administratiei Trump. Motivul interzicerii ar fi legaturile acele companii chinezesti cu armata Chinei.

Guvernul din Statele Unite a fost de acord sa inlature interdictia asupra companiei chinezesti Xiaomi, interdictie impusa de administratia Trump. Interzicerea a fost inlaturata de guvernul american dupa ce Xiaomi a inaintat un proces mai devreme in acest an.

CITESTE SI:  Compania chineza de smartphone-uri care ar lucra la propriile masini electrice

Xiaomi a fost adaugata pe o lista militara americana de presupuse companii militare chinezesti in ianuarie, ceea ce a blocat investitiile americane pentru acea firma.

“Partile au convenit asupra unei cai care va elimina acest litigiu”, se mentioneaza in documente. Detaliile sunt limitate, dar ambele parti vor depune o noua propunere comuna inainte de 20 mai, potrivit publicatiei de stiri Bloomberg.

CITESTE SI:  Cum incearca Google sa ascunda planurile pentru motorul de cautare cenzurat pentru China, probabil

Departamentul de Securitate al administratiei Trump a declarat Xiaomi ca fiind o firma controlata de armata chineza si care ar apartine de propunerea Chinei de a fuziona segmentul militar cu cel civil.

Compania din China a contestat decizia americana cu un proces judecatoresc doua saptamani mai tarziu, adaugand ca cei doi cofondatori ai sai detin 75% din drepturile de vot si ca nu exista nicio legatura militara cu conducerea.

CITESTE SI:  Motivul pentru care China isi intensifica dezvoltarea de cipuri proprii

De asemenea, a adaugat ca trei dintre cei mai importanti actionari sunt grupurile de investitii americane. In martie, o instanta americana a eliminat temporar interdictia, adaugand ca compania chinezeasca Xiaomi s-ar putea sa reuseasca sa conteste interdictia. De asemenea, acea instanta din SUA a emis o o dispozitie pentru a preveni daune financiare ireversibile in cadrul Xiaomi.