fbpx

Grafenul antiglont devine mai rezistent la impact

Grafenul antiglont devine mai rezistent la impact

Grafenul a contribuit semnificativ la progresul stiintei medicale. Este doar o foaie de atomi de carbon care este mult mai subtire decat o foaie de hartie, dar are proprietati fizice excelente.

Cercetatorii continua sa exploreze mai profund pentru a descoperi mai multe intrebuintari ale acestui material versatil. Ei au creat acum un material antiglont care practic devine mai rezistent decat diamantele la impact cu un obiect in miscare, cum ar fi glontul.

Acest material de costum antiglont cu grafen rezistent a fost creat de cercetatorii de la Centrul de Cercetare Stiintifica Avansata de la Universitatea din New York. Acesta devine mai rezistent decat diamantele la impact cu un obiect in miscare rapida, cum ar fi un glont.

CITESTE SI:  Aceasta companie ar putea produce smartphone-uri cu un nou tip de aluminiu, unul fara carbon

Ei au creat acest material prin stratificarea foilor de grafen rezistent care a fost apoi folosit pentru a crea un costum antiglont. Au folosit un computer pentru simulari de impact pentru a evalua rezultatele potentiale atunci cand doua foi de grafen antiglont rezistent intr-un strat de fagure sunt supuse unei presiuni bruste si mari.

Ei au testat teoria folosind un microscop de forta atomica pentru a studia foi de grafen rezistente pe plati de carbura de siliciu pentru a afla ce se intampla cu ele atunci cand se aplica presiunea.

CITESTE SI:  Smartwatch-ul Apple Watch Series 5 ar putea avea carcasa din aceste doua materiale neobisnuite

Materialul antiglont se numeste diamene si este mai subtire decat folia de aluminiu. Acesta actioneaza imediat la impact, ceea ce inseamna ca este foarte eficient la oprirea gloantelor.

Cercetatorii au descoperit ca aceasta tranzitie nu apare daca se utilizeaza mai mult de doua straturi de grafen rezistent antiglont sau daca exista doar un singur strat. “Acesta este cel mai subtire strat cu rigiditatea si duritatea diamantului creat vreodata”, a declarat Elisa Riedo, profesor de fizica la ASRC si cercetatorul principal la acest proiect.

CITESTE SI:  VIDEO: Cercetatorii dezvolta hartie ieftina pentru a digitiza scrisul cu pixul

“Tehnica noua ne permite sa manevram grafitul astfel incat sa poata prelua proprietatile benefice ale unui diamant in conditii specifice”, a spus Angelo Bongiorno, profesor de chimie la Colegiul CUNY din Staten Island. De asemenea, acesta este parte din aceasta echipa de cercetare a grafenului rezistent pe post de costum antiglont.