fbpx
GPU-ul Intel alternativa la placile grafice AMD si NVIDIA

GPU-ul Intel alternativa la placile grafice AMD si NVIDIA

O noua stire releva faptul ca compania Intel din Statele Unite va lansa anul viitor un GPU care ar putea fi o alternativa la placile grafice ale companiilor AMD si NVIDIA din Statele Unite.

Compania Intel din Statele Unite a lucrat la placi grafice discrete de ani de zile si tocmai a anuntat ca noul sau GPU se va lansa pe piata de PC-uri sub numele de brand ARC, in 2022.

De peste 10 ani, compania din Statele Unite lucreaza la un GPU discret. De exemplu, Larrabee 1 si Larrabee 2, doua proiecte interesante, nu s-au concretizat.

CITESTE SI:  Coolerele de la terti aparent indoaie procesoarele Skylake ale Intel

Compania americana Intel nu e straina de GPU-uri si chiar le livreaza integrate in unele procesoare. Ca urmare, companiei nu-i lipseste experienta in acest domeniu.

Pana acum, s-a clarificat ca grafica integrata in procesor e destul de solida, dar inca nu poate inlocui nici macar cele mai inferioare placi grafice discrete de la AMD si NVIDIA.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce design special are laptopul de gaming Acer Predator Triton 900

Arhitectura de grafica Intel Xe pentru placi grafice a fost recent prezentata, iar performanta sa a fost comparabila cu NVIDIA GeForce GT 1030, a carei performanta e jumatate din cea a GTX 1060.

Nu suntem siguri de performanta placii grafice ARC, dar acesta e un pas important pentru Intel, avand in vedere ca compania pare ca e pregatita sa concureze cel putin pe unele segmente de piata.

Conform companiei Intel din Statele Unite, noul hardware accepta functii precum raytracing cu reducere a zgomotului si super-sampling. Din perspectiva API-urilor, compania va oferi “suport complet pentru DirectX 12”.

CITESTE SI:  Procesoarele carei companii sunt sigure fata de vulnerabilitatea ZombieLoad

E interesant faptul ca o companie majora precum Intel revine pe piata GPU-urilor de varf. In cele din urma, important la GPU-urile de varf e eficienta. Ce parere ai despre noua placa grafica la care lucreaza compania din Statele Unite si care ar putea fi o alternativa la cele AMD si NVIDIA?