Google vrea sa-i ajute pe dezvoltatori sa creeze site-uri mai bune

Google vrea sa-i ajute pe dezvoltatori sa creeze site-uri mai bune

Google Chrome a fost creat pentru a impinge inainte web-ul, iar o parte importanta a acestuia le permite dezvoltatorilor sa imbunatateasca experienta de utilizare. Desi instrumentele actuale permit dezvoltatorilor sa inteleaga modul in care utilizatorii le percep site-urile, acestea nu au furnizat niciodata o perspectiva asupra comparatiilor cu alte site-uri sau cu tendintele de pe web.

In trecut, cand internetul era relativ tanar, sa ai pur si simplu o adresa de email sau o prezenta pe web era suficient. Desigur, de-a lungul anilor, un site web a devenit esential si crucial si este greu in ziua de azi sa gasesti o companie care nu are un site web, ceea ce inseamna de asemenea ca cerintele s-au schimbat.

CITESTE SI:  Niste studenti britanici au creat un baston inteligent pentru nevazatori

Acum nu mai este suficient sa ai un site web, pentru ca site-ul tau trebuie sa fie functional si usor de utilizat, motiv pentru care designul acestuia conteaza. Google cu siguranta stie acest lucru si doreste sa ofere o mana de ajutor cu lansarea Chrome User Experience Report pentru dezvoltatori.

Acesta este un set de date publice pentru dezvoltatori care contine masuratori cheie de experienta a utilizatorilor preluate de la browserul Google Chrome de la utilizatorii care au optat pentru raportarea statisticilor.

Practic, asta inseamna ca dezvoltatorii web vor putea sa vada si sa analizeze diferitele experiente pe care le-au avut utilizatorii atunci cand navigheaza pe website-uri folosind Google Chrome.

CITESTE SI:  S-ar putea ca Google sa lucreze deja la Android P. Ce-i cu atata graba?

De asemenea, acest lucru va ajuta dezvoltatorii sa identifice ceea ce au construit bine sau daca exista zone care trebuie imbunatatite. Se pare ca va fi, de asemenea, capabil sa identifice tendintele, astfel incat dezvoltatorii sa poata profita de ele si sa ramana in picioare.

Potrivit companiei Google, “Versiunea initiala include date dintr-un esantion de 10 mii de origini si se concentreaza asupra masuratorilor de incarcare, dar speram sa extindem acoperirea in viitorele iteratii”. Daca sunteti un dezvoltator web care vrea sa-si imbunatateasca site-ul, atunci intrati pe site-ul Chrome User Experience Report pentru mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *