fbpx

Google va oferi mai multe informatii in legatura cu motivele pentru care blocheaza anumite site-uri

Google va oferi mai multe informatii in legatura cu motivele pentru care blocheaza anumite site-uri

Uneori, cand dai click pe un link de pe Google Search, primesti un ecran care urla “malware”.

Uneori, se intampla chiar si cu un website pe care il frecventezi in mod regulat, iar Google stie ca poate te intrebi de ce s-a intamplat asta.

Suntem siguri ca multi dintre voi au navigat pe internet si la un moment dat au primit un mesaj de eroare de la Google, sub forma unui paginii rosii uriase, avertizandu-i sa nu intre pe respectiva pagina, avand in vedere ca site-ul ar putea instala anumite tipuri de malware pe computerul tau, sau ca ar putea fi compromis.

CITESTE SI:  Cu ce imbunatatiri importante de securitate s-a lansat browserul Firefox 70.0 al Mozilla

Cu toate acestea, daca te intrebai mereu de ce, ai putea fi interesat sa afli ca Google si-a optimizat recent Raportul de Transparenta si va include acum o sectiune Safe Browsing Site.

Cu aceasta sectiune, utilizatorii pot introduce adresa unui site, iar de acolo acestia vor putea sa verifice statusul paginii si daca este sau nu periculos de vizitat.

CITESTE SI:  Eric Schimdt de la Alphabet renunta la functia de presedinte executiv

De exemplu, in captura de ecran de deasupra, am folosit Kickasstorrents ca si exemplu pe care Google l-a marcat ca fiind periculos.

Potrivit Google, “Atacatorii de pe acest site ar putea incerca sa te pacaleasca sa instalezi programe care iti afecteaza experienta ta de navigare (de exemplu, prin schimbarea paginii principale sau afisand reclame suplimentare pe site-urile pe care le vizitezi).”

CITESTE SI:  Ce rival al Google Street View cumpara Facebook

De asemenea, acestia vor pune data la care website-ul a fost ultima data verificat pentru activitati periculoase care, potrivit listarii pentru Kickasstorrents, dateaza de pe 22 octombrie.

Se asteapta ca Google ii va avertiza pe proprietarii de website-uri cand site-urile lor sunt blocate, in asa fel incat daca exista vreo problema, acestia o pot rezolva cat mai curand posibil pentru a-si debloca site-urile.