fbpx
Google va inceta sa indexeze site-urile web care contin asa ceva

Google va inceta sa indexeze site-urile web care contin asa ceva

Compania Google din Statele Unite a anuntat ca motorul sau de cautare nu va mai indexa anumite componente din unele site-uri web in rezultatele de cautare. Gigantul din Statele Unite spune ca impactul acestei modificari pe care o realizeaza nu va fi unul prea mare.

Pe vremea cand site-urile erau statice, Flash parea o tehnologie divina. Flash a dus la o explozie de site-uri cu continut bogat in media si permitea internautilor sa joace jocuri complexe direct din browserul web.

CITESTE SI:  De ce YouTube a sters peste 1,6 milioane de canale de clipuri video

Cu toate acestea, pe parcursul anilor, aceasta a devenit o tehnologie cu multe lacune si nereguli. Drept urmare, companii precum Google au inceput sa elimine treptat aceasta tehnologie din browserele lor.

Acum se pare ca Google merge cu un pas mai departe in lupta impotriva tehnologiei Flash. Intr-un anunt pe blogul sau, compania a dezvaluit ca motorul sau de cautare va inceta sa indexeze in rezultatele de cautare site-uri care folosesc aceasta tehnologie.

CITESTE SI:  Cum l-a criticat CEO-ul Siemens pe Elon Musk

Conform companiei americane, “Google Search nu va mai tolera Flash mai tarziu in acest an. Pentru paginile web HTML care contin continut Flash (fisiere .swf), Google Search va ignora continutul Flash, dar nu si restul paginii web. Motorul de cautare va inceta indexarea fisierelor .swf. Marea majoritate a utilizatorilor si site-urilor web nu vor vedea niciun impact dupa aceasta schimbare”.

Dupa cum sustine compania, impactul probabil nu va fi prea mare. De fapt, in cea mai mare parte, e posibil ca in ultima vreme nici nu ai vizitat site-uri care contin tehnologie Flash.

CITESTE SI:  CEO-ul Google tocmai a anuntat ca Android are doua miliarde de utilizatori

In ceea ce priveste motivul pentru care motorul de cautare Google din Statele Unite i-a luat atat de mult timp sa treaca la aceasta schimbare in detrimentul acelei tehnologii, e posibil ca Google a vrut sa le ofere site-urilor si dezvoltatorilor mai mult timp pentru a trece la HTML5 si la instrumente web mai moderne.