fbpx

Google va incepe sa elimine insigna “Securizat” pentru site-urile HTTPS din bara de adrese din Chrome

Google va incepe sa elimine insigna Securizat pentru site-urile HTTPS in bara de adrese din Chrome

Compania Google a fost de mult timp un promotor al implementarii protocolului de securitate HTTPS pentru site-uri. Cel mai mare contribuitor a fost Chrome, acest browser marcand toate site-urile HTTP ca fiind nesigure.

Acum cativa ani in urma, pentru a incuraja site-urile web sa adopte HTTPS, Google a inceput sa marcheze website-urile HTTPS in Chrome cu insigne “Securizat” in bara de adrese (a se vedea imaginea de mai sus).

Acest lucru permite utilizatorilor sa stie daca un site web foloseste HTTPS sau nu, dar, cativa ani mai tarziu, Google crede ca aceasta insigna “Securizat” nu mai este necesara.

CITESTE SI:  De ce soferii Uber nu ar trebui sa fie tratati ca angajati, conform CEO-ului

Potrivit companiei Google, “Utilizatorii ar trebui sa se astepte ca website-ul este sigur in mod implicit si vor fi avertizati atunci cand exista o problema. Intrucat vom incepe in curand sa marcam toate paginile HTTP ca fiind ‘nesigure’, vom incepe prin eliminarea indicatorilor pozitivi de securitate ai Chrome, asa ca starea nemarcata implicita este cea sigura. Chrome va derula acest lucru in timp, incepand cu eliminarea textului ‘Securizat’ si a schemei HTTPS in septembrie 2019 (Chrome 69)”.

CITESTE SI:  Huawei lucreaza la propria sa alternativa la sistemul de operare Android, se pare

Potrivit companiei Google, au refuzat anterior sa utilizeze insigna “Nesigur”, pur si simplu pentru ca erau prea multe site-uri web HTTP, ceea ce ar fi cauzat un pic de panica daca utilizatorii vedeau ca website-urile pe care le viziteaza nu sunt sigure.

CITESTE SI:  Cum e folosit dispozitivul Kinect la un aeroport

Cu toate acestea, compania Google considera acum ca exista suficiente site-uri HTTPS si ca acum cele HTTP sunt exceptia si pot folosi insigna “Nesigur”. Potrivit postarii companiei Google, acestia vor elimina insigna “Securizat” incepand cu luna septembrie cu un update al browserului Chrome, asa ca, daca folosesti Chrome si nu vezi insigna “Securizat” pe un site HTTPS, poti presupune ca acesta este sigur.

Facebook