fbpx
google-va-incepe-in-2017-sa-evalueze-site-urile-http-ca-fiind-nesigure

Google va incepe in 2017 sa evalueze site-urile HTTP ca fiind nesigure

In luna decembrie, Google a anuntat ca site-urile care folosesc criptarea HTTPS vor fi favorizate in rezultatele de cautare, fata de website-urile care continua sa foloseasca HTTP.

In caz ca nu era suficient pentru a-i face pe webmasteri sa se puna in scaune si sa inceapa sa-si mute site-urile catre protocoale de securitate mai sigure, Google a anuntat urmatoarea lor miscare.

Incepand cu ianuarie 2017, browserul Chrome al Google va incepe sa marcheze site-urile HTTP ca fiind nesigure, ceea ce inseamna ca vizitatorii de pe website-urile HTTP vor fi alertati de asta.

CITESTE SI:  Android 5.1 Lollipop va aduce Guest-mode pe Galaxy S6

Este adevarat ca poate nu este nimic in neregula cu site-ul, dar se pare ca compania vrea ca utilizatorii sa stie ca exista pasi pe care website-ul i-ar fi putut face pentru a primi o evaluare de securitate.

Potrivit Google, “Studiile arata ca utilizatorii nu percep lipsa iconitei “secure” ca fiind un semnal de alarma, iar utilizatorii devin orbi la avertismentele care apar prea frecvent. Planul nostru de a eticheta mai clar si mai precis site-urile HTTP se va desfasura in mai multi pasi, pe baza criteriilor urgente crescande. Incepand cu ianuarie 2017, Chrome 56 va eticheta paginile HTTP cu campuri de formulare pentru parole sau carti de credit ca fiind ‘nesigure’, avand in vedere natura lor deosebit de sensibila”.

CITESTE SI:  Google va oferi mai multe informatii in legatura cu motivele pentru care blocheaza anumite site-uri
CITESTE SI:  O extensie rau intentionata a browserului Chrome a fost instalata de 37.000 de utilizatori

Google mentioneaza de asemenea ca, eventual, website-urile HTTP vor primi indicatorul de avertizare cu triunghiul rosu.

Avand in vedere reputatia Google de a fi motorul de cautare dominant al web-ului, sa speram ca aceste schimbari ii vor forta pe webmasteri sa inceapa sa se gandeasca la securitatea site-ului lor. E spre binele lor.