fbpx
Google va aduce internetul in Cuba

Google va aduce internetul in Cuba

Presedintele Obama a spus intr-un interviu ca schimbarea pentru cubanezi va avea loc si ca Google va aduce internetul in Cuba.

Relatiile dintre Statele Unite si Cuba se imbunatatesc din ce in ce mai mult, iar tara insulara are un drum lung de parcurs pentru a reupera avansurile tehnologice care au fost facute in ultimii zeci de ani.

Oricine care a fost in Cuba iti va spune ca este foarte greu sa intri acolo pe internet. Avand in vedere ca restrictiile comerciale au fost facilitate, iar companiilor americane li s-a permis in sfarsit sa-si ofere serviciile in Cuba, Google va fi una dintre primele companii din Statele Unite care vor lucra in Cuba pentru a raspandi internetul.

CITESTE SI:  Google a confirmat Chromebook Pixel 2

Presedintele Obama se afla intr-o vizita istorica in tara insulara, prima efectuata de un presedinte american din ultimii zeci de ani.

“Unul dintre lucrurile pe care le vom anunta aici este ca Google are o intelegere pentru a amenaja mai multe retele WiFi si a seta acces acces la internet broadband pe insula”, a spus acesta intr-un interviu pentru ABC News.

CITESTE SI:  S-a confirmat faptul ca LG va produce smartphone-ul Nexus pentru 2016

Abia anul trecut si-a lansat Cuba primele hotspot-uri WiFi publice pentru internet. Cu toate acestea, taxa de 4,5 dolari pe ora este una scumpa pentru cei mai multi locuitori.

Vitezele sunt mici, iar hotspot-urile WiFi sunt putine si se afla la distante mari intre ele. Exista foarte mult loc de imbunatatiri aici, iar Google poate juca un rol major in conectarea la internet a celor din Cuba.

CITESTE SI:  De ce smartphone-ul Google Pixel 4 n-are 5G

Inca nu este clar ce serviciu va oferi Google in tara si cand va fi lansat, compania inca nu a confirmat acest lucru.

Probabil va oferi o modalitate mai ieftina pentru oameni de a accesa internetul, avand in vedere experienta lor cu amenajarea infrastructurilor.