fbpx

Google are un site mobil care ii ajuta pe refugiatii sirieni

Google are un site mobil care ii ajuta pe refugiatii sirieni

Google a anuntat o noua initiativa destinata celor care incearca sa scape din conflictul din Siria. Denumit Crisis Info Hub si lansat pe insula greceasca Lesvos, site-ul mobil al Google ofera informatii critice refugiatilor.

O pictograma situata in partea de sus-dreapta a paginii web a Google le permite refugiatilor sirieni sa traduca pagina in limbi precum Araba.

Pana acum, cei mai multi dintre voi probabil ca au auzit despre criza refugiatilor din Europa, in care refugiatii sirieni isi parasesc tara si incearca sa intre in Europa pentru ca ei si familiile lor sa fie in siguranta.

CITESTE SI:  Ce design trasnit de smartphone pliabil are Google

Avand in vedere ca refugiatii sirieni sunt pe fuga, accesul la anumite luxuri, cum ar fi PC-urile, ar fi dificil. Tocmai de aceea, Google a creat un site mobil destinat ajutorarii acestor refugiati sirieni.

Denumit Crisis Info Hub, acest site  mobil Google va fi lansat pentru insula greceasca Lesvos. Ideea acestui site mobil este de a-i ajuta pe refugiatii sirieni sa gaseasca locuri unde pot sta, asistenta medicala si/sau transport cu ajutorul telefoanelor lor mobile.

CITESTE SI:  Ce pericole prezinta inteligenta artificiala, potrivit cofondatorului Google - Sergey Brin

Asa cum am auzit de multe ori anterior, smartphone-urile sunt un lux tehnologic la care acesti refugiati sirieni inca au acces, asa ca un site dedicat are sens.

De asemenea, exista un sistem de traducere incorporat pe site. Dupa cum poti vedea in imaginea de mai sus, va traduce anumite site-uri in limbi precum Araba.

Desi site-ul este pentru cei care au nevoie de ajutor pe insula Lesvos deocamdata, Google a declarat ca isi va extinde website-ul mobil si pentru alte locatii in viitor, cum ar fi insula Kos.

CITESTE SI:  Google va face in curand o schimbare majora in rezultatele motorului de cautare

De asemenea, Google au facut website-ul mobil un proiect open-source, ceea ce inseamna ca oricine are informatii utile poate, de asemenea, sa contribuie la acesta.

Google si-a adus contributia in aceasta criza si chiar luna trecuta a ajutat la strangerea a 11 milioane de dolari care se duc direct catre fundatia de caritate Doctors Without Borders.