fbpx
Google spera sa invete 10 milioane de oameni din Africa abilitati online

Google spera sa invete 10 milioane de oameni din Africa abilitati online

Compania Google care este parte a Alphabet Inc. doreste sa invete 10 milioane de oameni in Africa abilitati online in urmatorii cinci ani pentru ca acestia sa devina mai angajabili, a spus CEO-ul Google miercuri.

Gigantul in tehnologie din Statele Unite spera de asemenea sa pregateasca 100.000 de dezvoltatori software in Nigeria, Kenya si Africa de Sud, a declarat o purtatoare de cuvant a Google.

Avand in vedere ca lumea devine din ce in ce mai tehnologizata, abilitatile online necesare pe care companiile le cauta la angajati se schimba. De exemplu, in trecut, capacitatea de a folosi o masina de scris era considerata o abilitate importanta si la fel este si in cazul in care stii sa folosesti un soft de procesare de text.

CITESTE SI:  McDonald's Australia foloseste iPhone 8 in promovarea sa

In ziua de azi, abilitatea de a folosi softuri precum Microsoft Office este aproape o cerinta fundamentala, dar din pacate exista parti in lume (Africa, de exemplu) in care accesul la computere este limitat, ceea ce inseamna ca unii oameni nu vor invata niciodata astfel de abilitati online “fundamentale”, dar asta este ceea ce Google spera sa schimbe.

CITESTE SI:  Cum elimina Facebook continutul extremist de pe platforma sa

CEO-ul Google, Sundar Pichai, a anuntat recent ca compania isi va extinde una dintre initiativele lansate in luna aprilie a anului trecut pentru a-i invata pe oamenii tineri din Africa abilitati online, cu scopul de a putea sa impartaseasca abilitati online catre 10 milioane de oameni din Africa in urmatorii cinci ani pentru ca acesti oameni sa devina mai angajabili.

CITESTE SI:  Amazon inceteaza sa mai vanda smartphone-uri Blu din cauza ingrijorarilor ce tin de securitate

Potrivit lui Sundar Pichai, Google se “angajeaza sa invete alti 10 milioane de oameni pentru joburile viitorului in urmatorii cinci ani”. Acest training de invatare a abilitatilor online va fi oferit atat in persoana, cat si online.

De asemenea, trainingul de invatare a abilitatilor online va fi oferit in mai multe limbi din Africa precum Swahili, Hausa si Zulu, iar Google se va asigura ca cel putin 40% dintre oamenii care participa la acest program sunt femei.