fbpx

Google si Apple vor fi date in judecata in Franta din cauza contractelor abuzive pentru dezvoltatorii de aplicatii

Google si Apple vor fi date in judecata in Franta din cauza contractelor abuzive pentru dezvoltatorii de aplicatii

Franta a spus miercuri ca va da in judecata Google si Apple si va solicita amenzi de 2 milioane de euro din cauza termenilor contractuali abuzivi impusi de acesti giganti in tehnologie startup-urilor si dezvoltatorilor de aplicatii.

Avand in vedere ca Google si Apple ocupa o bucata destul de mare din piata atunci cand vine vorba despre scena mobila, nu este surprinzator faptul ca dezvoltatorii de obicei nu au de ales si trebuie sa accepte termenii si conditiile stabilite de aceste companii daca doresc sa-si vanda aplicatiile in magazinele ale acestor companii.

CITESTE SI:  Ce utilizatori Spotify primesc gratuit un Google Home Mini

Totusi, in Franta, se pare ca creatorii de aplicatii s-au saturat. Ministrul de finante al tarii, Bruno Le Maire, a anuntat ca guvernul intentioneaza sa dea in judecata atat Google, cat si Apple, din cauza unor contracte abuzive impuse dezvoltatorilor prin magazinele de aplicatii ale companiilor.

El a oferit niste exemple privind modul in care cele doua companii date in judecata pot impune unilateral modificari ale preturilor si modificari ale contractelor asupra dezvoltatorilor, miscare despre care ministrul sustine ca este nedreapta.

CITESTE SI:  La ce preturi vinde Apple din nou smartphone-ul iPhone SE

Potrivit Reuters, Le Maire din Franta a fost citat spunand, “Cred intr-o economie bazata pe justitie si voi duce Google si Apple in fata Curtii Comerciale din Paris pentru practici de afaceri abuzive. Oricat de puternice ar fi Google si Apple, acestea nu ar trebui sa poata trata startup-urile noastre si dezvoltatorii nostri asa cum ii trateaza in prezent”.

CITESTE SI:  Cercetatorii folosesc lumina solara pentru a desaliniza apa de mare. Este nevoie de mai putina energie cu aceasta metoda

Aceasta nu este prima data cand dezvoltatorii si-au exprimat nemultumirea fata de dominanta companiilor Apple si Google. Unele companii care creeaza aplicatii chiar le-au sugerat clientilor ca abonamentele ar trebui sa fie efectuate in afara magazinelor de aplicatii, pentru a evita plata care merge de obicei la Apple si Google care vor fi date in judecata. Sa speram ca totul va decurge in favoarea dezvoltatorilor de aplicatii cu contracte abuzive.