fbpx

Google se apropie de construirea propriului orasel in San Jose

Google se apropie de construirea propriului orasel in San Jose

Google a efectuat miscari majore de dezvoltare in centrul orasului californian San Jose, iar acum cateva zile consiliul orasului a acceptat sa negocieze vanzarea a 16 parcele de pamant detinut de oras.

Intelegerea a fost sprijinita puternic de primarul orasului San Jose si de viceprimar, dar locuitorii orasului au fost un pic sceptici. Planul, care este separat de campusul de dezvoltare din Mountain View al Google, a fost acela de a transforma zona Diridon Station a San Jose intr-o zona de tranzit masiva, cu un orasel Google si 20.000 de potentiale joburi.

CITESTE SI:  Android 7.0 Nougat te ajuta (intr-un fel) sa portezi datele de pe dispozitivele iOS

Daca proiectul companiei Google primeste aprobarea deplina, gigantul tehnologic ar construi undeva intre 557.418 de metri patrati si 743.224 de metri patrati de spatii de birouri si pana la 3000 de case in San Jose.

Localitatea, deja un hub Amtrak si Caltrain, are de asemenea planuri pentru o cale ferata de mare viteza si trenuri BART. Google si partenerii sai au cumparat proprietati din toata zonele din San Jose de luni de zile.

CITESTE SI:  Pentru cine ar fi util iPhone-ul si smartwatch-ul Apple Watch care detecteaza gazele otravitoare

Doua grupuri asociate de investitori in proprietati au platit deja o suma combinata de 130 de milioane de dolari pe proprietati imobiliare in zona. Desi acest proiect nu se adreseaza problemei locuintelor ieftine creata de companiile tehnologice in zona Bay, transportul public extins ar putea conecta Silicon Valley de locuri in care exista locuinte mai ieftine.

Dar locuitorii din San Jose vor sa se asigure ca intelegerea cu Google nu ii inlocuieste, asa ca au cerut consiliului orasului si primarului sa se asigure ca proiectul vine cu garantii ca acest lucru nu se va intampla.

CITESTE SI:  De ce Google a oprit oficial lucrul la motorul de cautare cenzurat pentru China

Proiectul este in prezent in stadiul cumpararii de teren si niciun plan de dezvoltare nu a fost aprobat inca. Dar Google continua aceasta actiune riscanta in plina forta si se pare ca organele de conducere ale San Jose sunt in spatele companiei.