fbpx

Google retrage 60 de jocuri din Play Store din cauza unui malware

Google retrage 60 de jocuri din Play Store din cauza unui malware

Jocurile rau intentionate din Play Store au afisat anunturi nepotrivite si au incercat sa-i insele pe utilizatori sa cumpere servicii premium, potrivit Checkpoint. Denumit “Adult Swine”, malware-ul se ascunde in jocuri, iar Google spune ca au fost descarcate de 3-7 milioane de ori, a spus Checkpoint intr-o postare pe blog.

Google a eliminat 60 de jocuri din Google Play Store dupa ce un raport de compania de securitate Checkpoint a dezvaluit ca aplicatiile aveau programe malware care afisau anunturi pop-up in cadrul jocurilor.

CITESTE SI:  Google va favoriza site-urile HTTPS in rezultatele de cautare

Partea tulburatoare a acestei povesti este ca majoritatea jocurilor de pe Google Play Store care au fost infectate de acest malware erau pentru cei mici. Malware-ul este denumit Adult Swine.

Raportul firmei de securitate mentioneaza faptul ca acest tip de anunturi sunt total nepotrivite intr-un joc pe mobil, sa nu mai vorbim despre faptul ca cei mici nu ar trebui sa fie expusi la ele cu niciun pret.

CITESTE SI:  Cercetatorii afla ca anxietatea de separare de smartphone este o problema in crestere

Malware-ul din jocurile din Play Store a furnizat anunturi de la furnizorii de anunturi obisnuiti care nu permit ca continutul lor sa fie utilizat in acest mod. Anumite anunturi au provenit si din bibliotecile de anunturi proprii ale malware-ului.

De parca acest tip de anunturi nu ar fi suficient, malware-ul foloseste si anunturi inselatoare pentru a pacali utilizatorii. Ei vad ferestrele pop-up care spun ca dispozitivul lor a fost infectat cu un virus.

Daca dau click pe anunt, sunt dusi in Google Play Store pentru a descarca o aplicatie antivirus care poate sa nu fie un antivirus si care poate fi chiar mai daunatoare decat anuntul inselator.

CITESTE SI:  AlphaGo se retrage din jocul Go dintr-un motiv surprinzator

Checkpoint si-a raportat constarile catre Google, iar compania a eliminat aplicatiile infectate din Google Play Store. “Am eliminat aplicatiile din Play Store, am dezactivat conturile dezvoltatorilor si vom continua sa afisam avertismente puternice celor care le-au instalat”, a spus compania intr-o declaratie.