fbpx
Google plateste 3,8 milioane de dolari pentru asta

Google plateste 3,8 milioane de dolari in acest scop

Conform Departamentului Muncii din SUA, compania Google din Statele Unite a fost de acord sa plateasca 3,8 milioane de dolari, in urma unei anchete. Ancheta din partea Departamentului Muncii a fost initiata in urma cu cativa ani.

Compania Google din Statele Unite a fost de acord sa plateasca 3,8 milioane de dolari – suma infima pentru o companie care valoreaza peste 1000 de miliarde de dolari – pentru a solutiona acuzatiile de discriminare din partea Departamentului Muncii din SUA si pentru a oferi compensatii.

CITESTE SI:  Ce numar urias de jucatori are jocul PUBG Mobile

Oficiul pentru programe federale de conformitate a contractelor a descoperit diferentele de remunerare si de oferta atunci cand a realizat un audit de rutina asupra companiei in urma cu cativa ani.

S-a descoperit ca, in 2014 si 2017, Google platea angajatele femei de la birourile sale din Mountain View si Washington mai putin decat pe barbati. De asemenea, s-a descoperit ca femeile si angajatii asiatici din locatiile din San Francisco, Sunnyvale si Kirkland ale Google erau mai putin privilegiati in acel an fiscal care s-a incheiat pe 31 august 2017.

CITESTE SI:  Scrisori pierdute de-ale lui Alan Turing au fost descoperite intr-un dulap de depozitare

Departamentul Muncii din SUA a anuntat rezolutia pe site-ul sau web, acolo argumentand termenii acordului. Compania Google din SUA va plati 1,35 milioane de dolari din suma totala catre 2565 de angajate, acestea fiind platite cu cate 528 de dolari fiecare.

Intre timp, vor fi platite 1757 de femei si 1219 de aplicanti asiatici afectati care nu au fost angajati de compania americana Google, la un total de 1,23 milioane de dolari.

CITESTE SI:  Cele mai noi kituri AI DIY ale Google vin cu tot ceea ce ai nevoie

Restul (1,25 milioane de dolari) va fi rezervat pentru proportionari ale echitatii de plata in urmatorii cinci ani pentru inginerii din SUA, in special in locatiile identificate de Departamentul Muncii in ancheta. Compania Google din Statele Unite va trebui, de asemenea, sa-si revizuiasca politicile si practicile de angajare si compensare si sa reduca discriminarea.