fbpx

Google neaga ca a creat o versiune a Google Maps pentru China

Google neaga ca a creat o versiune a Google Maps pentru China

Google a declarat marti ca nu a efectuat absolut nicio modificare la serviciul sau de harti in China si a infirmat o stire anterioara conform careia relanseaza serviciul de harti in China, tara in care multe dintre serviciile sale sunt blocate.

Desi Google Maps este disponibil pe desktop in China, accesarea serviciului prin intermediul aplicatiei de pe un dispozitiv mobil nu este. Probabil ca acest lucru ar putea avea legatura cu cenzura chineza a internetului si cu incercarea de a incuraja locuitorii tarii sa se bazeze pe servicii si produse locale, in loc sa foloseasca serviciile occidentale.

CITESTE SI:  Ce procesoare revolutionare dezvolta fosti angajati Apple

Recent, a aparut o stire pe Nikkei in care s-a indicat ca Google Maps pentru telefoane mobile a fost “relansat”, dar se pare ca compania infirma acest lucru.

Intr-o declaratie oferita de purtatorul de cuvant al companiei, Taj Meadows, pentru Reuters, acesta afirma ca, “Nu au existat modificari in Google Maps in China. Hartile au fost accesibile de pe desktop de ani de zile, dar nu au o prezenta oficiala in magazinele de aplicatii Android sau iOS in China”.

CITESTE SI:  Tim Cook: Programarea software este mai importanta decat limba engleza

Desigur ca serviciile lor disponibile in China ar fi un avantaj urias pentru Google, mai ales atunci cand luati in considerare numarul foarte mare de locuitori ai tarii.

Compania si-a retras multe dintre serviciile sale din tara in 2010, dupa ce au refuzat sa-si autocenzureze rezultatele cautarii, iar din acest motiv prezenta Google in tara nu este la fel de mare pe cat i-ar placea.

CITESTE SI:  Masina fara sofer a Google a fost implicata in al 13-lea accident din anul 2009

Chiar si anumite telefoane Android nu vin cu serviciile Google Play instalate, dar acestea vin cu alternative locale, cum ar fi Baidu, Xiaomi, Tencent, Huawei si asa mai departe care au lansat propriile lor magazine de aplicatii Android.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *