Google isi testeaza masinile fara sofer pe drumurile publice din California

Google isi testeaza masinile fara sofer pe drumurile publice din California

Masinile fara sofer ale Google circula pe drumurile publice din California. Acestea sunt doar testate si nu se vor lua la intrecere cu soferii umani.

Compania a setat limita de viteza la 25 de mile pe ora pentru ca Google vrea sa afle daca autoturismele sunt “prietenoase” cu masinile cu sofer.

Autoturismele au fost echipate cu mult mai multe controale decat au prototipurile, desi compania vrea ca in viitor aceste autoturisme sa functioneze fara volan si pedale.

In autoturism se va afla un sofer de siguranta cu un volan detasabil si pedale pentru acceleratie si frana. Autoturismul fara sofer pe care a dezvaluit-o Google pentru prima data avea controale tip touchscreen, un buton de urgenta si un buton de pornire.

CITESTE SI:  Browserul Google Chrome ar putea ramane doar un vis pe Windows 10 S

Autoturismele parcurg traseul pe care l-au ales pasagerii prin atingerea ecranului din interiorul masinii. De asemenea, directia de mers poate fi aleasa si cu ajutorul unui telefon mobil.

Toate aceste controale au esuat in a-i multumi pe cei de la Departamentul de Vehicule Motorizate (DMV) din California pentru ca li s-a parut ca nu sunt suficient de sigure.

CITESTE SI:  Ce specificatii are laptopul AMOLED Lenovo Yoga C730 2-in-1

Acestia au spus companiei Google ca pentru a testa autoturismele pe drumurile publice, vor trebui adaugate caracteristici mai traditionale.

Google nu a avut de ales si a introdus volanul si pedalele. Compania a precizat ca aceste modificari au fost facute temporar pentru ca autoturismele fara sofer sa poata fi testate pe drumurile publice din California si ca controalele initiale din prototip sunt suficient de sigure. Google crede ca legile vor fi modificate datorita avansului tehnologic.

“Cand incepem sa ne plimbam prin cartier, chiar dorim sa auzim ce cred vecinii nostri despre asta”, potrivit echipei Google care se ocupa de masinile fara sofer.

CITESTE SI:  Viitorul smartphone Nexus va fi produs de HTC

Exista putine sanse ca aceste masini sa depaseasca o alta masina din cauza limitei de viteza de 25 de mile pe ora. Cu toate acestea, cei din California vor avea ocazia sa vada aceste masini cum conduc singure pe drumurile publice.

Google inca nu a dezvaluit informatii cu privire la permiterea oamenilor obisnuiti sa poata testa ei insisi aceste masini fara sofer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *