fbpx

Google il angajeaza pe fostul director Samsung care s-a ocupat de Bixby

Google il angajeaza pe fostul director Samsung care s-a ocupat de Bixby

Fostul director tehnic al Samsung, Injong Rhee, s-a alaturat conglomeratului sud-coreean in 2011 si a jucat un rol cheie in dezvoltarea platformei de securitate Knox a companiei Samsung si a solutiei de plati mobile Samsung Pay.

Acesta a jucat, de asemenea, un rol crucial in echipa care a supravegheat dezvoltarea si lansarea asistentului virtual Bixby al Samsung. S-a spus acum ceva timp ca a parasit compania Samsung din motive personale.

Acum acesta a fost angajat de Google. Injong Rhee care a lucrat anterior la Samsung pentru Bixby a confirmat intr-o postare pe LinkedIn ca a fost angajat de compania americana pentru a conduce businessul Internetul Lucrurilor al companiei.

CITESTE SI:  Ce smartphone transparent al Xiaomi are o placa de circuite falsa

Acesta a dezvaluit in postarea sa ca va lucra sub conducerea femeii Diana Greene care este director executiv de cloud computing al Google. Aceasta divizie este responsabila pentru vanzarea de software si hardware catre alte companii.

Purtatoarea de cuvant a companiei americane Google, Jane Hynes, a confirmat de asemenea pentru Reuters ca compania l-a angajat intr-adevar pe fostul director tehnic Injong Rhee de la compania sud-coreeana, dar nu a dezvaluit nimic despre pozitia si rolul sau la Google, confirmand doar ca a fost angajat de divizia de cloud computing a companiei.

CITESTE SI:  Guvernul britanic vrea sa restrictioneze aplicatiile de mesagerie cu criptare end-to-end

Fostul director tehnic Injong Rhee urmareste sa armonizeze numeroasele proiecte ale companiei legate de Internetul Lucrurilor, un concept folosit pentru dispozitive precum aparatele inteligente de uz casnic si senzorii care sunt capabili sa acceseze datele online.

CITESTE SI:  Samsung si-a prezentat noul sistem de stocare a energiei pentru locuinte

“Unul dintre primele lucruri de care as vrea sa ma ocup alaturi de colegii mei de la Google este acela de a coordona aceste eforturi pentru divizia Internetului Lucrurilor a companiei Google si vreau sa creem game de produse distincte pentru consumatori si intreprinderi”, a spus el. Se pare ca Google s-a ales cu un angajat foarte util de la Samsung care a lucrat la Bixby.