fbpx

Google ii plateste companiei Apple miliarde de dolari doar pentru a ramane motorul de cautare implicit

Google ii plateste companiei Apple miliarde de dolari doar pentru a ramane motorul de cautare implicit

Compania de cercetare de investitii Bernstein a declarat ca Google ii plateste companiei din Cupertino miliarde de dolari in fiecare an doar pentru a ramane motorul de cautare implicit pe dispozitivele iOS.

Bernstein se asteapta ca motorul de cautare ii va plati companiei din Cupertino 3 miliarde de dolari in acest an doar pentru acest privilegiu si mai spune ca un procent mare din banii pe care Google ii castiga vin de la dispozitivele Apple.

In rezultatele sale financiare recente, Apple a evidentiat performanta ridicata a businessului sau de servicii. Gigantul din Cupertino a spus in mod frecvent ca businessul sau de servicii va fi in curand la fel de mare ca o companie din clasamentul companiilor publice americane Fortune 500.

CITESTE SI:  Sony strange fonduri pentru victimele cutremurului din Nepal

“Documentele Curtii indica faptul ca Google a platit pentru Apple 1 miliard de dolari in 2014 si estimam ca platile Google totale catre Apple in anul 2017 ar putea ajunge la 3 miliarde de dolari”, a spus analistul A. M. Sacconaghi de la Bernstein.

Platile de miliarde de dolari ale companiei Google sunt aproape numai profit pentru Apple si, tocmai de aceea, taxele de la motorul de cautare gigant ar putea totaliza aproape 5 procente din profitul total al Apple pentru acest an.

CITESTE SI:  Ce autonomie are prima masina electrica in serie a Lexus

Compania ar putea decide sa inceteze sa plateasca aceste taxe de miliarde de dolari daca este de parere ca motorul sau de cautare este suficient de popular printre utilizatorii iOS, astfel incat firma gigantica sa nu riste sa includa o alta optiune de motor de cautare in mod implicit.

Cu toate acestea, avand in vedere ca exista sute de milioane de dispozitive iOS, acestea contribuie cu aproximativ 50 de procente la veniturile din cautarea mobila a ale Google.

CITESTE SI:  Compania care ar putea lansa laptopuri cu taste care integreaza ecrane

Daca motorul de cautare Google ar decide sa joace tare cu Apple in aceasta privinta, acest lucru s-ar putea dovedi ca fiind o sabie cu doua taisuri pentru companie. Acest lucru ar putea fi unul dintre principalele motive pentru care Google nu a renuntat la aceasta intelegere de miliarde de dolari cu Apple. Motorul de cautare ar putea vedea aceste plati de miliarde de dolari catre firma gigantica ca fiind costul afacerilor.

Facebook