fbpx

Google gaseste dovezi ale existentei anunturilor legate de Rusia pe YouTube, Gmail si pe motorul de cautare

Compania Google gaseste dovezi ale existentei anunturilor legate de Rusia pe YouTube, Gmail si pe motorul de cautare

Google a dezvaluit pentru prima data ca exista dovezi ca Rusia a folosit platformele companiei (YouTube, Gmail, Search) intr-o incercare de a interfera in alegerile prezidentiale din Statele Unite de anul trecut, potrivit unor oameni familiarizati cu investigatia companiei.

S-au spus multe despre anunturile legate de Rusia care au fost utilizate pentru a raspandi opinii de divizare in Statele Unite prin intermediul Facebook inainte de alegerile prezidentiale de anul trecut.

CITESTE SI:  Patru oameni au fost arestati in India pentru publicarea neoficiala a unui episod din Urzeala Tronurilor

Se pare ca Facebook nu a fost singura platforma folosita pentru acest lucru. Potrivit unei noi stiri, Google a gasit dovezi ale existentei anunturilor legate de Rusia pe serviciile sale precum YouTube, Google Search si Gmail.

The Washington Post arata ca Google a descoperit dovezi ca o campanie a guvernului din Rusia a raspandit propaganda prin publicitate pe platformele sale YouTube, Gmail, Search. Un raport recent a aratat ca Twitter a descoperit anunturi similare.

CITESTE SI:  Cat timp va sta la inchisoare acest britanic care a fost membru al unui grup de hacking

Sursa mentioneaza ca ancheta companiei Google in aceasta privinta se afla inca in stadii incipiente. Se spune ca se afla in procesul de separare a anunturilor de la sursele legitime din Rusia de sursele folosite pentru raspandirea propagandei.

“Avem un set de politici stricte pentru anunturi, inclusiv limite privind directionarea anunturilor politice si interdictii privind directionarea pe baza de rasa si religie”, a declarat un purtator de cuvant al companiei, adaugand ca compania investigheaza cu atentie incercarile Rusiei de a comite abuzuri folosind sistemele sale.

CITESTE SI:  Ce functie a Google Chrome dispare din cauza coronavirusului Wuhan

Google lucreaza cu cercetatorii si cu alte companii. Compania promite sa ofere asistenta pentru anchetele aflate in curs in aceasta privinta. Va fi interesant de vazut la ce concluzie ajunge compania dupa ce va efectua o investigatie amanuntita.